i-proedros-tis-italikis-boulis-stin-tzia.w_lΗ Λάουρα Μπολντρίνι κάνει διακοπές στην Τζια και τα ιταλικά ΜΜΕ την ειρωνεύονται: «Δείχνεις αλληλεγγύη με μπικίνι και διπλωματικό αυτοκίνητο!»

Η Λάουρα Μπολντρίνι, πρόεδρος της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων και σημαντικό στέλεχος του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία – Ελευθερία» βρέθηκε στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες, όχι όμως για να συμπαρασταθεί στην αριστερή κυβέρνηση της χώρας. Βρέθηκε στη Τζια όπου πέρασε τέσσερις ημέρες με μια φίλη.

Οι Ιταλοί παπαράτσι εντόπισαν την Μπολντρίνι με μπικίνι ενώ απολαμβάνει το μπάνιο της σε παραλία του νησιού, ωστόσο πολλές ιταλικές εφημερίδες ειρωνεύονται την πρόεδρο της Βουλής γράφοντας σχόλια του στιλ:

  • Η Μπολντρίνι στην Ελλάδα, αλληλεγγύη με μπικίνι και (κυκλοφορώντας) με αυτοκίνητο με πινακίδες του διπλωματικού σώματος
  • Η σούπερ σταρ της αριστεράς βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή όταν πρόκειται να δηλώσει την αλληλεγγύη της στους καταπιεσμένους.
  • Οι παπαράτσι εντόπισαν την Μπολντρίνι σε πιο ήρεμες ακτές, και συγκεκριμένα στα νερά της Κέας, […] όπου δεν υπάρχουν διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ.

Το περιοδικό «Chi», αναφέρει η «Il Giornale» «αποκάλυψε και μια άλλη λεπτομέρεια του ταξιδιού» της Λάουρα Μπολντρίνι στο κυκλαδίτικο νησί: «Στην πιο δραματική ημέρα για την Ελλάδα από το πραξικόπημα του 1967, με τις οικογένειες να κρύβουν τα ευρώ στο σπίτι και τις τράπεζες να είναι κλειστές για μία εβδομάδα, χωρίς να ξέρει κανείς τι θα συμβεί στη συνέχεια, η Λάουρα Μπολντρίνι έφτασε στην Αθήνα με αεροπλάνο, από όπου την παρέλαβε με τη φίλη της όχι ένα ταξί, αλλά συνοδεύτηκε μέχρι το ξενοδοχείο “από δύο πρόσωπα του (ιταλικού) προξενείου με ένα αυτοκίνητο με πινακίδες του διπλωματικού σώματος”».

«Από το κοινώς επονομαζόμενο και “μπλε αυτοκίνητο” (σ.σ. έτσι χαρακτηρίζουν στην Ιταλία τα αυτοκίνητα με πινακίδες του διπλωματικού σώματος: auto blu)», γράφει με ειρωνεία η «Il Giornale», «με τα φιμέ τζάμια και τη συνοδεία που άνοιγε δρόμο μέσα στην κίνηση, η Μπολντρίνι μεταφερόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Αθήνα, αλλά με μια ισχυρή συναισθηματική εμπλοκή στο δράμα του (ελληνικού) λαού».

Παρ’ όλα αυτά, η ιταλική εφημερίδα επικαλούμενη το κείμενο του «Chi», σπεύδει να ξεκαθαρίσει, πως η αριστερή πολιτικός επέλεξε «από την επόμενη ημέρα να τηρήσει αναμφισβήτητα χαμηλό προφίλ στις διακοπές της», επιλέγοντας το πλοίο της γραμμής για να ταξιδέψει μέχρι την Κέα «ανακατεμένη με άλλους τουρίστες». Στο νησί έμεινε σε ένα μικρό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα όπου επίσης νοίκιασε κι ένα μικρό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της.

Προφανώς, καταλήγει η ιταλική εφημερίδα το «μπλε αυτοκίνητο» αποδίδεται στον «υπερβολικό ζήλο του προξενείου στην Αθήνα».

 

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.