suggnwmi-zitise-o-bombistis-tis-bostonis.w_lΣυγγνώμη ζήτησε ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων του Μαραθωνίου της Βοστόνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Επικυρώθηκε η καταδίκη του σε θάνατο.
Συγγνώμη ζήτησε ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων του Μαραθωνίου της Βοστόνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην οποία επικυρώθηκε η καταδίκη του σε θάνατο για την βομβιστική επίθεση το 2013.

«Συγγνώμη για τις ζωές που αφαίρεσα…»

«Συγγνώμη για τις ζωές που πήρα, για τα δεινά που σας έχω προκαλέσει, για την ανεπανόρθωτη βλάβη που σας προκάλεσα», δήλωσε ο 21χρονος μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, προσθέτοντας πως «στην περίπτωση που υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία, είμαι ένοχος αυτής της επίθεσης μαζί με τον αδερφό μου», δήλωσε. Ήταν η πρώτη φορά που ο Τσαρνάεφ, που δεν απολογήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του, απευθύνθηκε στο δικαστήριο.

«Κάθε φορά που το όνομά σου θα αναφέρεται, θα ξυπνούν οι μνήμες του κακού που έχεις κάνει», είπε στον Τσαρνάεφ ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζορτζ Ο’ Τουλ, πριν ανακοινώσει την θανατική του καταδίκη του με θανατηφόρα ένεση. «Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι ότι δολοφόνησες και ακρωτηρίασες αθώους και το έκανες από πρόθεση και εκ προμελέτης».

Ο Τσαρνάεφ είχε κριθεί ένοχος για τη δολοφονία 3 ανθρώπων και τους τραυματισμούς άλλων 264 στον Μαραθώνιο της Βοστόνης στις 15 Απριλίου, καθώς και για τη δολοφονία ενός αστυνομικού τρεις ημέρες αργότερα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.