τσιπρασΝέα συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προγραμματίζεται για σήμερα στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σήμερα πρόκειται να υπάρξει νέα τετραμερής πριν το Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

«Η κυβέρνηση δίνει μεγαλύτερη βάση στην αύξηση των φόρων και λιγότερο στις περικοπές», αναφέρει το Reuters

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν ΛαγκάρντΟι διαφορές στην προσέγγιση για μία ελληνική συμφωνία παραμένουν μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρουν πηγές στο MNI και μεταδίδει το Reuters.

Το ΔΝΤ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αντιτίθεται στις ελληνικές προτάσεις επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση δίνει μεγαλύτερη βάση στην αύξηση των φόρων και λιγότερο στις περικοπές».

Το γερμανικό πρακτορείο MNI αναφέρει ότι «οι πιστωτές της Ελλάδας θα μπορούσαν να είναι πολύ κοντά να συμφωνήσουν σε έναν τελικό συμβιβασμό στις τελευταίες μεταρρυθμιστικές προτάσεις από την Αθήνα, σφραγίζοντας μια συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.