Μπορούμε φέτος να πάμε διακοπές και να μη «χρεοκοπήσουμε; Το click@Life, λέει «ναι»!
kalokairi
Η οικονομική κατάσταση των περισσότερων από εμάς θυμίζει λιγάκι την οικονομία της χώρας… Ίσα ίσα που τα φέρνουμε βόλτα, όταν οι υποχρεώσεις μας χτυπούν κόκκινο. Λύση ωστόσο δεν είναι να μην πάμε καθόλου διακοπές καθώς η συσσωρευμένη κούραση θα μας χτυπήσει την πόρτα τον επόμενο χειμώνα, αλλά να αλλάξουμε τον τρόπο που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σχετικά με τις διακοπές μας, αναζητώντας τις πιο οικονομικές και συμφέρουσες για την τσέπη μας λύσεις.

Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο φθηνά

Διακοπές με καλή παρέα; Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός όταν μάλιστα η καλή παρέα μεταφράζεται και σε… λιγότερα έξοδα. Αν για παράδειγμα, επιλέξετε να ταξιδέψετε τέσσερα άτομα με ένα αυτοκίνητο, το κόστος μειώνεται δραστικά, από το να πηγαίνατε με δύο αυτοκίνητα. Το ίδιο θα συμβεί και με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου σίγουρα θα πετύχετε καλύτερη τιμή για 2 ή 3 δωμάτια αντί για ένα. Το κόστος θα μειωθεί και στους λογαριασμούς του φαγητού ενώ και στα μπαράκια, η μεγαλύτερη κατανάλωση μιας παρέας σημαίνει και περισσότερα κεράσματα από το μαγαζί!

Μήπως όμως να αφήσουμε πίσω το αυτοκίνητο;

Αναμφίβολα, δεν θα είναι το καλύτερό σας να προσπαθείτε να οδηγήσετε στα γεμάτα κόσμο δρομάκια του νησιού ή να ψάχνετε αλάνα για να παρκάρετε. Μια καλή-και οικονομική-εναλλακτική είναι η μηχανή ή ακόμη και το ποδήλατο. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πλέον ταξιδεύουν στα πλοία της γραμμής παρέα με τα ποδήλατά τους, καθώς είναι ένας απόλυτα οικολογικός και εντελώς δωρεάν τρόπος να ταξιδέψεις στις διακοπές σου!

Camping στην Ελλάδα, couchsurfing στο εξωτερικό

Αν σκοπεύετε να περάσετε τις φετινές σας διακοπές στην Ελλάδα με απλό και οικονομικό τρόπο, τότε η λύση ακούει στο όνομα camping. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα (σκηνή, εξοπλισμός κ.α.α) που σίγουρα θα σας κοστίσουν πολύ λιγότερο από τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και απολαύστε μοναδικές διακοπές στη φύση με απλότητα και απόλυτη χαλάρωση. Αν φιλοδοξείτε να περάσετε μερικές ημέρες στο εξωτερικό, τότε, δοκιμάστε το couchsurfing, όπου θα φιλοξενηθείτε στο σπίτι κάποιου φιλόξενου ντόπιου της χώρας που θα επιλέξετε, με αντάλλαγμα να φιλοξενήσετε κάποια στιγμή κάποιον και στο δικό σας σπίτι. Μια εμπειρία πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς και στην Ελλάδα.

Οικονομία στο φαγητό και στο ποτό; Ναι ακόμη και εκεί!

Αν ανατρέξετε σε παρελθοντικές σας διακοπές θα αντιληφθείτε, ότι πολλά από τα χρήματα που ξοδεύατε για φαγητό, ήταν άσκοπα. Ξεχάστε τον καθημερινό καφέ σε μία πολυτελή πισίνα ή καφετέρια και αρκεστείτε σε έναν δροσιστικό καφέ σε μία απέραντη παραλία. Χωρίς καν να νοικιάσετε ομπρέλα και ξαπλώστρα (μειώνουμε και άλλο τα έξοδα). Απλώστε την πετσέτα σας ή την δική σας ξαπλώστρα, τοποθετήστε τη δική σας ομπρέλα και απολαύστε έναν καφέ πιο γευστικό από ποτέ.

Όσο για το φαγητό; Μπορείτε και εκεί να κόψετε πολλά έξοδα. ». Για παράδειγμα, όσο δελεαστικά και αν είναι τα πρωινά που προσφέρονται σε ξενοδοχεία κ.λπ, αντισταθείτε στον πειρασμό και επιλέξτε να αγοράσετε φρούτα, γάλα και ό,τι άλλο επιθυμείτε από ένα τοπικό κατάστημα.

Για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, επιλέξτε τις βόλτες. Οι παραλίες φημίζονται για τα beach bar, τα οποία μπορεί να ανακαλύψετε ότι ίσως δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζατε (ανάλογα την κάθε περίπτωση φυσικά). Για πιο φτηνή ακόμα λύση, ένα ποτό στο χέρι και βόλτα στα σοκάκια του δικού σας ταξιδιωτικού προορισμού είναι, αν μη τι άλλο, χαλαρωτικό και διασκεδαστικό.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.