eurogroup3
Τα μέσα ενημέρωσης του κοινού καθημερινά μας βομβαρδίζουν με πληθώρα ειδήσεων ως επί το πλείστον αντιφατικών, που δεν είναι καν ειδήσεις.

Μεταξύ των θεμάτων κυριαρχεί καθημερινά η πορεία των διαβουλεύσεων της κυβέρνησής μας με τους θεσμούς, προκειμένου να οδηγηθούμε σε συμφωνία αμοιβαίως επωφελή. Αυτό συνιστά την πρώτη μεγάλη αντίφαση. Στις συμφωνίες συνήθως το ένα μέρος αποκομίζει κέρδη, ενώ το άλλο ζημιώνεται. Το ποιος είναι ο ισχυρός και ποιος ο αδύνατος δεν χρειάζεται να αναλυθεί. Και ενώ από το μέρος της κυβέρνησης διαχέεται η αισιόδοξη εκτίμηση για επίτευξη συμφωνίας (αυτή δεν γεννά εκ προοιμίου αισιοδοξία), οι εταίροι μας διατυμπανίζουν ότι είμαστε ακόμη μακριά από την επίτευξή της!  Στα αρχικά στάδια των διαβουλεύσεων η κυβέρνηση φαινόταν να έχει τη στήριξη σημαντικής μερίδας του λαού μας, σαφώς μεγαλύτερης των ψηφοφόρων της, νεότερες όμως δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή κάμψη του φρονήματος του λαού και έκφραση επιθυμίας να καταλήξει η κυβέρνηση σε συμφωνία με συμβιβασμούς, αν και αναγνωρίζεται ότι αρκετοί από αυτούς θα είναι επώδυνοι! Αυτό συνιστά τη δεύτερη μεγάλη αντίφαση. Τελικά τί θέλει ο Έλληνας; Να αντισταθεί στην απληστία των διεθνών κερδοσκόπων, οι οποίοι φορούν το προσωπείο των θεσμών, ή να υποταχθεί στο θέλημά τους; Μάλλον το δεύτερο προτιμά, καθώς ο χρόνιος εκμαυλισμός των συνειδήσεων, μας έχει υποβιβάσει από ελεύθερα πρόσωπα σε άβουλα όντα, τα οποία εκλιπαρούν το έλεος των αφεντικών!

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους άθεσμους θεσμούς στη βάση της αποδοχής του ύψους του χρέους, παράλληλα όμως ο πρόεδρος της Βουλής καλεί πρόσωπα προσκείμενα, ως επί το πλείστον, ιδεολογικά προς την παράταξή της, ακούει τις απόψεις τους και καταλήγει με τον χαρακτηρισμό τους χρέους ως παρανόμου, αθεμίτου και επονειδίστου! Εγώ συμφωνώ απολύτως με το συμπέρασμα, συμφωνεί άραγε και η κυβέρνηση; Και είναι παρήγορο το ότι συγκροτούνται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συλλαλητήρια υπέρ της χώρας μας με συμμετοχή ευαρίθμων οπαδών της Αριστεράς; Όσο για την αντιπολίτευση, την κύρια υπεύθυνη για το απεχθές και επαχθές χρέος, έχει το θράσος να εγκαλεί την κυβέρνηση για την αντίφαση, που επισήμανα. Βέβαια, αν εξετάσουμε προσεκτικά το θέμα, θα διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει αντίφαση. Ο κυβερνών σχηματισμός χαρακτηρίζεται από πλήθος ανυσμάτων-συνιστωσών. Πολλές φορές τα ανύσματα δίνουν ως συνισταμένη το μηδενικό άνυσμα. Και αν αυτό συμβαίνει σε έναν και μόνο κομματικό σχηματισμό, πώς να επιτευχθεί η ποθούμενη εθνική ομοψυχία; Άλλη θλιβερή αντίφαση να μιλούν και να γράφουν για έθνος όλοι εκείνοι, που αντιπαλεύουν την πατρίδα μας, υπέρμαχοι ποικίλων διεθνισμών, και εγκαταλείπουν την προάσπιση της στους οπαδούς του ολοκληρωτισμού εξαπολύοντας παράλληλα μύδρους κατά των αγανακτισμένων πολιτών, που παρασύρονται από την πατριδοκαπηλεία.

Μεταξύ των απαιτήσεων των θεσμών είναι και η αύξηση του ΦΠΑ σε διάφορα είδη και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων η εστίαση και η ενέργεια. Κατ’ αρχήν ο ΦΠΑ συνιστά έμμεσο φόρο, συνεπώς παντελώς άδικο, και χαρακτηρίζει τις καπιταλιστικές κοινωνίες, στις οποίες οι κυβερνήσεις, υποταγμένες στο αδηφάγο κεφάλαιο, αποφεύγουν τη δίκαια (άμεση) φορολόγηση των εισοδημάτων και μετακυλούν τα φορολογικά βάρη στην πλάτη του λαού! Και όμως πρόσφατα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας τόνισε την ανάγκη η χώρα μας να παραμείνει στην τροχιά της Ενωμένης Ευρώπης της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και φυσικά ουδείς αντέδρασε, ούτε καν η «αριστερή» κυβέρνηση!  Ο κλάδος του τουρισμού, που απέκτησε δύναμη και αυτοαποκαλείται στυλοβάτης της οικονομίας της χώρας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου των συνεπειών από ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τις μετακινήσεις. Όμως είναι πλέον καιρός να συνειδητοποιήσουν οι πάντες (και πρώτοι οι του κλάδου του τουρισμού) ότι στυλοβάτης της οικονομίας μας είναι η πρωτογενής παραγωγή (γεωργική, κτηνοτροφική, δασική) και αλλοίμονό μας, αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για την καταβαράθρωσή της. Καλός ο τουρισμός, καθώς σημαντικό το συνάλλαγμα που εισρέει στη χώρα μας, όμως αβέβαιος. Ποιες οι προοπτικές του δεδομένης της προϊούσας συρρίκνωσης των εισοδημάτων σε όλες τις χώρες; Τι θα συμβεί, αν προκληθεί παρατεταμένη κρίση; Ήδη πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους και τα ΜΜΕ των «φίλων», «εταίρων» και «συμμάχων» μας χύνουν όλη τη δημοσιογραφική τους χολή κατά του τουρισμού στα νησιά μας. Και εμείς εξακολουθούμε να γράφουμε χωρίς εισαγωγικά («») τις τρεις παραπάνω λέξεις. Η ακραία αντίφαση, προϊόν της δουλοπρέπειας του Νεοέλληνα! Τα δάση μας έχουν παντελώς λησμονηθεί και γι’ αυτά γίνεται λόγος μόνον όταν καίγονται. Το ζωικό κεφάλαιο έχει συρρικνωθεί σαν να ξαναπέρασαν από τη χώρα μας βάρβαροι κατακτητές. Και οι ελάχιστοι επιμένοντες από αγάπη στην κτηνοτροφία υφίστανται την άγρια εκμετάλλευση, αναγκαζόμενοι να διαθέτουν τον ιδρώτα τους σε ευτελιστικές τιμές! Τα φρούτα μας παραμένουν αδιάθετα, λόγω αγοραστικής αδυναμίας της εσωτερικής αγοράς και παντελούς έλλειψης αλληλεγγύης των «εταίρων» μας. Ήδη γίνονται κινήσεις για παράκαμψη των απαγορεύσεων των «κακών» Ρώσων, τους οποίους απομονώσαμε κατ’ εντολή των «καλών» δυτικών, υπακούοντας στο δόγμα «ανήκομεν είς την Δύσιν»!

Η Δύση εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια στις αγριότητες των οργανωμένων από αυτήν τζιχαντιστών, οι οποίοι ρημάζουν τα πάντα στη Συρία και στο Ιράκ! Γι’ αυτό και νέα κύματα προσφύγων καταφθάνουν συνεχώς στη χώρα μας. Πρόσφατα η ηθοποιός Τζολί επέλεξε να επισκεφθεί, ασφαλώς καθ’ υπόδειξη κάποιων, καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην Τουρκία. Ο Ερντογάν, εκ των κυρίων ενόχων της σφαγής, έδρεψε δάφνες ειρήνης. Ασφαλώς η Τζολί δεν πληροφορήθηκε το δουλεμπόριο γυναικών, οι οποίες στην απόγνωσή τους δέχονται να γίνουν γυναίκες, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, κατοίκων της Ανατολίας. Εμείς στην Ελλάδα προβάλλουμε τις διασημότητες, που επιλέγουν για διακοπές τη Μύκονο ή τη Θήρα (επί το ελληνικότερο Σαντορίνη). Όσο για τους «εταίρους» μας σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στο ογκούμενο κύμα προσφύγων προς τη χώρα μας. Και εμείς εμμένουμε στο ιδεολόγημα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών!

Πρόσφατα, για να αποδράσουμε από την ανία της καθημερινότητας, «γιορτάσαμε» την ημέρα της γιόγκα. Την εντάξαμε κι’ αυτήν στην «παράδοσή» μας. Τα ΜΜΕ προέβαλαν αρκούντως το θέμα και οι δάσκαλοι απέκρυψαν εντέχνως τη σύνδεσή της με τον μυστικισμό της Άπω Ανατολής φθάνοντας μάλιστα να τονίσουν ότι κάποιοι ασκούμενοι στην τέχνη της έγιναν καλύτεροι χριστιανοί! Η Διοικούσα Εκκλησία αντέδρασε, ως συνήθως, σπασμωδικά, ακούστηκε μάλιστα η προτροπή οι πιστοί να προτιμούν τις γονυκλισίες (μετάνοιες) αντί της γιόγκα! Λησμόνησαν ότι οι γριούλες που γονάτιζαν μπροστά στα εικονίσματα, μετά το άναμμα του καντηλιού, απήλθαν στην αιωνιότητα και ανδρώθηκαν γενιές, που θεωρούν περιττό το εικονοστάσι. Καλή είναι η ενημέρωση του πιστού λαού, όσος απόμεινε, καλύτερη όμως η διαρκής παρουσία της Εκκλησίας στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Η Εκκλησία πρέπει να επανεύρει τον πατερικό λόγο κατά αναλγήτων πλουτούντων και να παραμένει σταθερός συμπαραστάτης των πασχόντων από την απληστία των ολίγων χωρίς «συνεργασίες» με «θεσμούς» που την πολεμούν. Τι χρειάζεται την από κοινού δράση με τηλεοπτικό σταθμό, που δεν παύει τις προβολές βλασφήμων προγραμμάτων;

 
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.