ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
tsipras ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Σαφή προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντάς του πως δεν πρέπει να υπολογίζει στην ικανότητά του να αποτρέψει πιθανή αποτυχία των συνομιλιών.

Φανερά απογοητευμένος και συνάμα εκνευρισμένος από την αποτυχία των συνομιλιών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Spiegel στο οποίο μίλησε ο κ. Γιούνκερ, τόνισε πως «η εμπιστοσύνη που του έδειξα δεν είχε την ίδια ανταπόκριση».

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Η εμπιστοσύνη που του έχω δείξει δεν ανταποδόθηκε από εκείνον προς εμένα. Του πρόσφερα το επενδυτικό πρόγραμμα της Κομισιόν ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο από το 2015 έως το 2020. Αν ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδας, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσα να το ”πουλήσω” ως επιτυχία, αλλά έχω ακούσει τίποτα από τον κ. Τσίπρα».

Κατά τον κ. Γιούνκερ, η Αθήνα έχει παρεξηγήσει τις προσπάθειες που κάνει για να αποτραπεί ένα Grexit. «Σύμφωνα με ένα μότο: υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί να τραβήξει στο τέλος έναν λαγό από το καπέλο. Έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα τον κ. Τσίπρα ότι δεν θα πρέπει να υπολογίζει στο ότι μπορώ να αποτρέψω, σε κάθε περίπτωση, την αποτυχία των συνομιλιών».

Νέες τηλεφωνικές επαφές με Μέρκελ και Ολάντ – Θα μιλήσει και με τον Τσίπρα

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως ο κ. Γιούνκερ είχε σήμερα το πρωί επικοινωνία για την Ελλάδα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, ενώ εντός της ημέρας και το Σαββατοκύριακο θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν οι απόψεις όλων των πλευρών εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.