Συνάντηση στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος
ΠΕΡΙΦΕΡΠρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφτηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσου Μαυρόπουλου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά στην εκπαίδευση υπηρεσιακών στελεχών και την εξέλιξή τους σε εκπαιδευτές σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο τη λειτουργία προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα αυτοπροστασίας από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές. Το πιλοτικό πρόγραμμα διεξάγεται για πρώτη φορά στην ελληνική περιφέρεια και θα αφορά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε στο γενικό γραμματέα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και προτάσεις για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο.
Με την υπογραφή ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το γραφείο του εντεταλμένου συμβούλου Ηλία Κάτανα πριν από τρεις μήνες με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων Εθελοντισμού-Εκπαίδευσης & Εκδόσεων Όλγα Κακαλιάγκου.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κάτανας τόνισε ότι “είναι πλέον η ώρα, η χώρα μας να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές χώρες, να γίνουν μεγάλα βήματα, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο των προηγμένων χώρων που έχουν αναπτυγμένη συνείδηση αυτοπροστασίας και αλληλοβοηθείας σε θέματα πολιτικής Προστασίας. Η κουλτούρα κτίζεται μέσα από τα σχολεία και είναι η στιγμή που πρέπει η Περιφέρεια μας να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα δείξουν τον δρόμο και στην υπόλοιπη χώρα”.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέθηκε ουσιαστικά για πρώτη φορά σε δημόσια διαβούλευση εντός του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας που διεξήχθη στα Χανιά, όπου ο Ηλίας Κάτανας παρουσίασε το σύνολό του στους συνέδρους και επικαιροποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Συνάντηση στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με τον Αρχηγό Βασίλειο Παπαγεωργίου είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος απο τον εντεταλμένο σύμβουλο Η. Κάτανα. Εκεί μπήκαν οι βάσεις για μία στενή συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε η πρωτοβουλία να ξεκινήσουν απο τη Δυτική Μακεδονία σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων και η δημιουργία Πρότυπου Βαλκανικού Πολυθεματικού Πάρκου Πολιτικής Προστασίας. Να σημειωθεί ότι επίκειται επίσκεψη του Αρχηγού του Π.Σ. και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρειά μας το προσεχές διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.