sidfag3.mediumΦτιάξτε αφράτες τηγανίτες με κομματάκια φράουλας, γαρνίρετε με μέλι!Υλικά για 2-4 άτομα

Για τις τηγανίτες

– 1 φλιτζάνι αλεύρι
– 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
– ξύσμα 1 λεμονιού
– ελαιόλαδο
– 3 αυγά
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
– 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
– 1 κούπα πλυμένες φράουλες κομμένες στη μέση
– Μέλι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες

1. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα για περίπου 5 λεπτά και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.

2. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τις φράουλες, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

3. Έχουμε ζεστάνει λάδι και ρίχνουμε στο τηγάνι μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα. Γαρνίρουμε με μέλι και σερβίρουμε.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.