Ημερομηνίες και πιθανοί αντίπαλοι
soyper
Στον Αστέρα Τρίπολης αρκούσε ακόμα και η ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως, οι Αρκάδες… γιόρτασαν τη δεύτερη θέση των πλέι οφ που οδηγεί στους ομίλους του Europa League με νίκη επί του «Δικεφάλου» που έμεινε τελευταίος (Αστέρας – ΠΑΟΚ 1-0). Έτσι, ο Ατρόμητος, παρά τα δύο γκολ του Κατσουράνη και την εύκολη νίκη του επί του σχεδόν αδιάφορου και πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, έμεινε στην τρίτη θέση (Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 2-0) στην οριστική αυλαία της Σούπερ Λιγκ.

Ραντεβού στους ομίλους και στα… αστέρια του Europa League, έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας τερμάτισε δεύτερη και «ανταμείφθηκε», ενώ οι παίκτες της θα έχουν το δικαίωμα για… αξιοπρεπείς διακοπές, μετά από μία εξοντωτική σεζόν (η προετοιμασία του πέρσι ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου).

Οι όμιλοι του Europa αρχίζουν στις 17 Σεπτεμβρίου και η ομάδα της Τρίπολης θα είναι παρούσα, για πρώτη φορά απευθείας, ενώ το 2013 είχε ξεκινήσει από τον 3ο και το 2014 από τον 2ο προκριματικό. Η Σάλκε, η Νάπολι, η Τότεναμ, η Βιγιαρεάλ, η Μαρσέιγ, η Ντνίπρο, η Μπράγκα, η Φιορεντίνα, η Αντερλεχτ, η Λίβερπουλ, η Μπεσίκτας, η Λοκομοτίβ Μόσχας, η Αουγκσμπουργκ, η Γκρόνινγκεν και η Σιόν είναι οι 16 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει μαζί με τον Αστέρα την απευθείας παρουσία στους ομίλους.

Καταστροφικά ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον 4ο των πλέι οφ, ΠΑΟΚ, που είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό του Europa League στις 16 Ιουλίου.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 16 και 23 Ιουλίου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρίσκεται στους «ισχυρούς», κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα έχει εκ των πραγμάτων υποδεέστερο αντίπαλο. Μετέχουν 66 ομάδες και από τις 33 υποψήφιες αντιπάλους, οι 27 θα προκύψουν από τους αγώνες του Α’ προκριματικού. Σίγουρες είναι έως τώρα μόνο η Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία), Χαποέλ Μπέερ Σεβά (Ισραήλ), Ινβερνές (Σκοτία), Ντομζάλε (Σλοβακία) και Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία).

Στον 3ο προκριματικό θα μπει στη διοργάνωση ο Ατρόμητος που επίσης συμπεριλαμβάνεται στους «ισχυρούς». Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ εφόσον έχει προκριθεί. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου. Οι υποψήφιες αντίπαλοι είναι 29 εκ των οποίων 20 προέρχονται από τον Β΄ προκριματικό. Αυτές που έχουν “κλειδώσει” θέση είναι η Φίτεσε (Ολλανδία), Γιάμπλονετς (Τσεχία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Γκο Αχέντ Ιγκλς (Ολλανδία), Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα (Ισραήλ), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία), Τίργκου Μούρες (Ρουμανία) και Αλταχ (Αυστρία).

Σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ (20 και 27 Αυγούστου), ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει στους «ισχυρούς», ενώ ο Ατρόμητος τοποθετείται στους «ανίσχυρους». Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να μετέχει απευθείας στα πλέι οφ. Στις 44 που θα μπουν στην κληρωτίδα περιλαμβάνονται οι 29 νικητές του 3ου προκριματικού και οι 15 που αποκλείστηκαν από την αντίστοιχη φάση του Champions League.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.