duo-27xronoi-kerdisan-1ekdol-enw-gurnousan-ton-kosmo.w_l Διαβάστε πώς δύο πρώην συμφοιτητές άλλαξαν τη ζωή τους και έγιναν πλούσιοι, αξιοποιώντας μια απλή ιδέα, ενώ παράλληλα ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο!

Ηταν το 2012, όταν ο Τζον Αζί προσέγγισε στον παλιό του συγκάτοικο από το κολέγιο με μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Ο πρώην συμφοιτητής του, ο Έλιοτ Αρντζ εργαζόταν ως λογιστής στη Νέα Υόρκη και δεν του άρεσε καθόλου, έτσι ο Αζι του πρόσφερε ένα μικρό ποσό για να κάνει μαθήματα κωδικοποίησης, με την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια θα εντασσόταν στο δυναμικό της εταιρείας του Αζι, της Bitfountain.

Φυσικά, ο Ελιοτ δέχτηκε την πρόταση. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά.

Η μοίρα τους άλλαξε τα σχέδια

Με το που ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση, ο Έλιοτ ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα κωδικοποίησης (σαν αυτά που έκανε ο ίδιος) σε άλλους ανθρώπους για να βγάλει επιπλέον χαρτζιλίκι και το ενδιαφέρον για το μάθημά του ήταν μεγάλο.

Η σωστή ιδέα τη σωστή στιγμή

Τότε, ο Αζι σκέφτηκε να ανεβάσουν αυτό το μάθημα online για να προσεγγίσουν περισσότερους ανθρώπους σε διαφορετικά μέρη του κόσμου σε χαμηλότερη τιμή.

Ο Αζι και ο Αρντζ χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες και 1.000 δολάρια, για να ετοιμάσουν ένα online μάθημα προς αρχάριους για τη δημιουργία μας εφαρμογής για λογισμικό iOS 7.

«Η πρώτη εβδομάδα ήταν τρελή» λέει ο Αζι. «Βομβαρδίσαμε με email κάθε άνθρωπο που γνωρίζαμε ενημερώνοντάς τους ότι αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα μπορούσε να μεταμορφώσει κάθε αρχάριο σε ειδικό, σε θέματα προγραμματισμού μέσα σε περίπου τρεις μήνες».

Έβγαλαν 40.000 δολάρια τον πρώτο μήνα!

Η χρέωση ήταν 99 δολάρια το μάθημα και μέσα στον πρώτο μήνα, οι δύο νεαροί έβγαλαν περίπου 40.000 δολάρια!

Οι επόμενοι μήνες δεν ήταν τόσο εκρηκτικοί αλλά η δυναμική αυτή έναρξη τους παρακίνησε να καταστρώσουν την επόμενη στρατηγική τους κίνηση.

Η κίνηση που τους έκανε πλούσιους

Δύο μήνες πριν η Apple κυκλοφορήσει το iOS 8 και τη νέα γλώσσα προγραμματισμού της, Swift, οι δύο νεαροί πρόσφεραν δωρεάν μαθήματα για το iOS 7 για περιορισμένο χρονικό διάστημα. «Δεν είχαμε ιδέα τι θα συμβεί, αλλά αυτό που συνέβη ήταν τρελό» εξηγεί ο Αζι.

«Ξαφνικά βρεθήκαμε στην πρώτη σελίδα σε MySpace, product Hunt, και σε όλο το διαδίκτυο. Μέσα σε δύο ημέρες, προσθέσαμε 60.000 άτομα στη λίστα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας». Αυτή ήταν η στρατηγική κίνηση που τους έκανε πλούσιους.

Γιατί αν και δεν κέρδισαν χρήματα προσθέτοντας 60.000 άτομα στη λίστα των συνδρομητών τους, με το που η Apple λάνσαρε το iOS 8, έστειλαν σε όλους ενημέρωση για τα νέα τους μαθήματα για το νέο λογισμικό αξίας 89 δολαρίων το καθένα. Και κάπου εκεί συνέβη η επιχειρηματική τους έκρηξη. Κέρδισαν περίπου 700.000 δολάρια σε ένα μήνα!

Από κει και πέρα, συνέχιζαν να δημιουργούν άλλα online μαθήματα, εξασφαλίζοντας κέρδη 100.000 δολάρια τον μήνα και μέσα σε ένα χρόνο έχουν έσοδα ύψους 1.000.000 δολαρίων!

Ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα και κερδίζουν χιλιάδες δολάρια!

Ενώ «έχτιζαν» την εκπαίδευση για το iOS 8 (που τους απογείωσε), οι δυο τους μετακόμισαν από τη Νέα Υόρκη στο Βερολίνο επειδή εκεί ήταν πιο φθηνά, και συνέχισαν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Εφόσον το μόνο που χρειάζονται είναι τα λάπτοπ και τα μικρόφωνα τους, έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο από το Τελ Αβίβ μέχρι την παραλία Palolem στην Ινδία, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Τα ταξίδια και την επιχειρηματικότητα.

Σήμερα ο Αζι ζει στο Παρίσι, ενώ ο Αρντζ φεύγει για Μελβούρνη σε λίγες μέρες, αφού πέρασε τους τελευταίους πέντε μήνες στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το τελευταίο έτος έχουν επισκεφθεί 17 χώρες!

Τι συμβουλεύουν όσους ονειρεύονται μια ζωή σαν τη δική τους

Ο Αζι, η ιδέα του οποίου τα ξεκίνησε όλα, συμβουλεύει τα εξής:

«Χτίστε το καλύτερο δυνατό μάθημα σε οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει να διδάξετε. Υπάρχει ένας τόνος δωρεάν πηγών με πληροφορίες και μαθήματα για το iOS αλλά γιατί 60.000 άνθρωποι διάλεξαν το δικό μας μάθημα; Και γιατί χιλιάδες άνθρωποι συνέχισαν να μας πληρώνουν για τα μαθήματα μας; Γιατί βάζουμε μέσα ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά».

«Έχουμε μια πολιτική ανταπόκρισης σε όλες τις ερωτήσεις των φοιτητών στα φόρουμ μας μέσα σε 24 ώρες. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερις μήνες εργασίας με πλήρη απασχόληση για να ετοιμάσουμε το υλικό μας και να γυρίσουμε το κάθε βίντεο».

«Και μην ξεχνάτε ότι οι φοιτητές σας θα πληρώσουν πολύ περισσότερα από ότι κοστίζει ένα τεχνικό βιβλίο με συμβουλές, οπότε καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι θα υπερβείτε τις προσδοκίες τους».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.