champions leagueΗ μεγάλη ώρα έφτασε. Για την ακρίβεια, μόλις το ρολόι σήμερα δείξει 21:45 στην Ελλάδα, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα θα μονομαχήσουν για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρει νέο κάτοχο στο Βερολίνο για το 2015.

Η αναμέτρηση, η οποία θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 200 χώρες, συγκεντρώνει πάνω της όλα τα φώτα. Τα εκατομμύρια των φιλάθλων ανά την υφήλιο, ανυπομονούν για τη μάχη που θα δοθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου ανάμεσα στις δύο εκ των αποτελεσμάτων καλύτερες ομάδες της Ευρώπης φέτος.

Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αφού απέκλεισαν όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά τους, ταξίδεψαν για τη Γερμανία, γνώρισαν την αποθέωση από τους οπαδούς της, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου και στη συνέχεια προπονήθηκαν για πρώτη και τελευταία φορά στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον μεγάλο αγώνα.

Το μεγάλο ερωτηματικό στην προπόνηση των Ιταλών είχε να κάνει με την κατάσταση του Αντρέα Μπαρτζάλι. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, λίγο πριν οι παίκτες του βγουν στον αγωνιστικό χώρο, είχε δηλώσει ότι αυτός θα ήταν ο παίκτης που θα αντικαθιστούσε τον τραυματία Τζόρτζιο Κιελίνι σε περίπτωση που ήταν 100%. Ο Μπαρτζάλι ολοκλήρωσε το πρόγραμμα χωρίς κανένα πρόβλημα και τελικά θα είναι αυτός ο 11ος της ιταλικής παρέας, η οποία θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι μια ιταλική ομάδα ακόμη και από τη θέση του αουτσάιντερ, όταν φτάνει σε έναν τελικό γιγαντώνεται και μπορεί να πανηγυρίσει ακόμη και απέναντι σε ένα μεγαθήριο όπως η Μπαρτσελόνα.

Ο Αλέγκρι μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες και επιχείρησε να τους χαλαρώσει με ένα διπλό, στο οποίο φυσικά δεν φανέρωσε τα πλάνα του.

Αντίθετο εντελώς δρόμο επέλεξε ο Λουίς Ενρίκε. Τα μεγαλύτερα αστέρια των Καταλανών έδειξαν σε… εύθυμη διάθεση. Ο Τσάβι, στο τελευταίο του παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ήταν ο πιο σοβαρός. Ισως γιατί έχει και έναν παραπάνω λόγο να πανηγυρίσει το 25ο του τρόπαιο σε 17 χρόνια καριέρας με τους «μπλαουγκράνα».

Ο Ισπανός τεχνικός δεν άφησε τους παίκτες να «χαλαρώσουν». Δεν επέλεξε το κλασικό διπλό. Εβαλε ασκήσεις. Τελειώματα φάσεων στην επίθεση, αντιμετώπιση στημένων στην άμυνα. Εστειλε τους τερματοφύλακές του για ατομική προπόνηση με το υπόλοιπο επιτελείο με το βάρος να πέφτει φυσικά πάνω στον Τερ Στέγκεν. Ο Λουίς Ενρίκερ φοβάται αρκετά τα χτυπήματα του Πίρλο και το μεγαλύτερο μέρος του αμυντικού κομματιού της προπόνησης, σπαταλήθηκε ξανά στο πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Ισπανοί τον Ιταλό αρτίστα της μπάλας.


 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.