tzklouneian-milisw-gia-ta-glupta-tha-me-poun-pali-nazi_2.w_lΘα το σκεφτεί καλά πριν ξανακάνει δηλώσεις για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα ο Τζορτζ Κλούνεϊ. «Θα με κάνεις να μπλέξω πάλι;» είπε σε ελληνίδα δημοσιογράφο.
«Θέλω να …», είπε ελληνίδα δημοσιογράφος στον Τζορτζ Κλούνεϊ στο περιθώριο των συνεντεύξεων που έδωσε για την προώθηση της νέας ταινίας του «Χώρα του Αύριο», κι αυτός έσπευσε να απαντήσει: «Το ξέρω τι έρχεται, ξέρω τι θες να με ρωτήσεις, βάζω στοίχημα!»…

Τι εννούσε; Φυσικά, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, για την επανένωση των οποίων ο 53χρονος σταρ είχε αναφέρει ότι είναι «σωστό» και «δίκαιο» να επιστραφούν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Φεβρουάριο του 2014 στην 64η Μπερλινάλε. Η δήλωσή του, ως γνωστόν είχε φέρει νέες διαστάσεις στο ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων που έκανε σημαία της πολιτικής της η Μελίνα Μερκούρη ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Μια δήλωση που «μέτρησε» φίλους και εχθρούς. Μεταξύ των τελευταίων ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε αναφέρει ότι: «Αυτός ο Κλούνεϊ δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο από την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου…»

«Νόμιζα ότι ήθελες να με ρωτήσεις για τα Γλυπτά κάνοντάς με να μπλέξω για δεύτερη φορά, μιας και βρισκόμαστε στην Αγγλία. Ο δήμαρχος του Λονδίνου θα με παρομοιάσει πάλι με Ναζί», είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε ερώτηση δημοσιογράφου του BHMAGAZINO.

Προφανώς θα ξανασκεφθεί για να μιλήσει πάλι για την επιστροφή των Γλυπτών.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.