Πλέον, θα επιτρέπεται από τα 21 έτη και άνω

TSIGAROΝομοσχέδιο που αυξάνει κατά τρία χρόνια, από τα 18 στα 21, το όριο ηλικίας κατά το οποίο επιτρέπεται το κάπνισμα, ψηφίστηκε από τη γερουσία της Καλιφόρνια, χθες, και οδεύει προς ψήφιση από τη γενική συνέλευση της πολιτείας προτού γίνει νόμος.

Οι γερουσιαστές της πολυπληθέστερης πολιτείας των ΗΠΑ, ψήφισαν το νομοσχέδιο με 26 υπέρ και 8 κατά, σύμφωνα με το γραφείο του γερουσιαστή Εντ Χερνάντεζ, του Δημοκρατικού κόμματος.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες πολιτείες που εισαγάγει τέτοια νομοθεσία στις ΗΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα της Χαβάης, όπου το αντίστοιχο σχέδιο νόμου αναμένει την τελική υπογραφή του κυβερνήτη της πολιτείας. Δεν υπάρχουν άλλες πολιτείες στις ΗΠΑ με τόσο ψηλό όριο ηλικίας, ενώ άλλες πολιτείες όπως η Αλαμπάμα και η Γιούτα επιτρέπουν το κάπνισμα από τα 19.

«Δεν θα καθίσουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να πουλάνε στα παιδιά μας και να εθίζουν ακόμα μια γενιά νέων σ’ ένα προϊόν που θα τα σκοτώσει στο μέλλον», ανέφερε ο Χερνάντεζ, προσθέτοντας ότι «οι εταιρείες καπνού γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να εθιστεί κάποιος στο κάπνισμα αν ξεκινήσει από μικρή ηλικία».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.