CHAMPION LEAGUE
Το Τσάμπιονς Λιγκ αλλάζει από τη νέα σεζόν όμως οι όποιες διαφορές δεν εστιάζονται μόνο στο πως θα γίνει ο καταρτισμός για τις κληρώσεις των ομίλων. Τα νέα οικονομικά δεδομένα προκαλούν ίλιγγο και σίγουρα ανεβάζουν το κίνητρο των ομάδων.

Η πρώτη αλλαγή σημειώθηκε ήδη. Η απόφαση για να αγωνίζεται η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, βρήκε τη Σεβίλλη στη να απολαμβάνει το πρώτο προνόμιο. Οι σημαντικότερες όμως θα έρθουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τις πρώτες κληρώσεις.

Στο Α’ γκρουπ δυναμικότητας πλέον θα μπαίνουν μόνο οι πρωταθλητές των πρώτων χωρών της κατάταξης της UEFA μαζί με τον κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος, επειδή Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα που βρίσκονται στον τελικό, έχουν ήδη στεφθεί πρωταθλήτριες σε Ιταλία και Ισπανία αντίστοιχα, μια θέση θα κερδίσει και η 8η χώρα στο UEFA Ranking.

Ο Ολυμπιακός θα είναι δεδομένα στο Γ’ γκρουπ ενώ ο Παναθηναϊκός αν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση και προκριθεί στους ομίλους, τότε θα βρεθεί στο Δ’ γκρουπ δυναμικότητας. Αυτά έχουν να κάνουν με τη δομή όμως τα πραγματικά ενδιαφέροντα έρχονται από το οικονομικό κομμάτι.

Για κάθε ομάδα λοιπόν ισχύουν τα ακόλουθα:

12 εκ. ευρώ για συμμετοχή και μόνο στους ομίλους
1,5 εκ. για κάθε νίκη
500,000 για κάθε ισοπαλία
5,5 εκ. για πρόκριση στους «16»
6 εκ. για τα προημιτελικά
7 εκ. για τα ημιτελικά
15 εκ. για το νικητή του τελικού
10,5 εκατ. για τον χαμένο του τελικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όποια ομάδα προκριθεί από τον 3ο προκριματικό γύρο και φτάσει στα πλέι-οφ όπου δεν θα τα καταφέρει, θα εισπράξει σαν μπόνους το ποσό των 3 εκ. ευρώ. Στα παραπάνω ποσά φυσικά δεν υπολογίζονται τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.