ellada,  διακοπές , ηλιος
Ενα οικονομικό blog που ασχολείται με τα hedge funds αποθεώνει τη χώρα μας και προτείνει 11 κορυφαίους προορισμούς για το καλοκαίρι.

Υπό τον τίτλο «11 μέρη για να επισκεφθείτε στην Ελλάδα – Είναι ασφαλή και όμορφα» το insidermonkey.com κάνει μια μικρή περιγραφή της Ελλάδας. Μιλά για τα 4.000 νησιά της, για την ιστορία της, για το ζεστό κλίμα και τις υπέροχες θάλασσες, καθώς και τα εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Το Insidermonkey προτείνει (με φθίνουσα σειρά) τα εξής:

11. Αθως – Χαλκιδική

Το ανατολικότερο σημείο της περιφέρειας Χαλκιδικής, το όρος Αθως είναι ένα μαγικό μέρος. Ανάμεσα στο εντυπωσιακό περιβάλλον, οι επισκέπτες εμπνέονται να εξερευνήσουν τα 20 ορθόδοξα μοναστήρια που βρίσκονται διάσπαρτα στις πλαγιές του όρος Αθως.

10. Φαράγγι Σαμαριάς, Κρήτη

Ενα από τα πλέον δημοφιλή φυσικά τοπία στην Ελλάδα είναι το φαράγγι της Σαμαριάς. Εχει μήκος 10 μίλια και βρίσκεται στην νοτιοδυτική Κρήτη, Υπάρχουν οργανωμένες περιπατητικές εκδρομές που θα σας οδηγήσουν σ’ αυτό το θαύμα της φύσης.

9. Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλλονιά

Μια μεγάλη σπηλιά, στην ανατολική ακτή της Κεφαλονιάς, με λίμνη και δέντρα. Αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο, προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οταν ο ήλιος πέφτει κατακόρυφα το μεσημέρι πάνω από τη σπηλιά, γεμίζει με ένα εκπληκτικό μπλε φως, μια εξαιρετική εμπειρία για τους επισκέπτες.

8. Δελφοί

Στις πλαγιές του Παρνασσού βρίσκεται το ιερό του Απόλλωνα, το περίφημο Μαντείο των Δελφών. Το θέατρο των Δελφών βρίσκεται σε ένα λόφο, προσφέροντας μια καταπληκτική θέα του ιερού ναού του Απόλλωνα και μια υπέροχη θέα. Κορυφαίος προορισμός

7. Μετέωρα, Καλαμπάκα

Δεν είναι ελκυστικοί μόνο οι παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Ελλάδα. Τα Μετέωρα είναι το καλύτερο παράδειγμα: Εξι μοναστήρια χτισμένα σε θηριώδεις βράχους, κοντά σε λίμνη στην Καλαμπάκα. Αυτό το θρησκευτικού ενδιαφέροντος αλλά και γραφικό μέρος, είναι σύμβολο της αγνότητας, της πίστης και της θρησκείας. Θα είστε ασφαλείς από πορτοφολάδες και θα σας εμπνεύσει το εντυπωσιακό τοπίο και η θέα από ψηλά.

6. Πήλιο

Το Πήλιο είναι η φύση στα καλύτερά της. Ενα απέραντο βουνό, όμορφες, αμμώδεις και βραχώδεεις παραλίες, κρυστάλλινα, γαλάζια νερά. Αυτό το απίστευτης ομορφιάς τοπίο, δεν πρέπει να το χάσετε. Η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, ο Βόλος, διαθέτει ένα πολυσύχναστο λιμάνι και ένα μικρό αεροδρόμιο. ΤΟ Πήλιο είναι ένας τόπος που προτιμούν οι Ελληνες για τις διακοπές τους – δε θα βρείτε πολλούς ξένους τουρίστες εδώ και αυτό είναι πλεονέκτημα.

5. Ρόδος

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Ρόδος, είναι μεταξύ των πλέον δημοφιλκών προορισμών. Το γιατί βρίσκεται ψηλά στην λίστα μας είναι προφανές: Εκπληκτικές παραλίες, ρομαντική Παλιά Πόλη και γραφικά χωριά, είναι αρκετοί λόγοι για να επισκεφθείτε αυτό το ελληνικό νησί. Η Ρόδος υπερηφανεύεται ότι 300 μέρες του χρόνου έχει ηλιοφάνεια.

4. Υδρα

Εδώ είναι το καλό και ενδιαφέρον: Σ’ αυτό το νησί απαγορεύεται κάθε είδους κυκλοφορίας τροχοφόρων, ακόμη και ποδήλατα. Τώρα μιλάμε για ασφάλεια. Τα στενά πέτρινα σοκάκια, σε καλούν να εξερευνήσεις την πόλη που είναι χαρακτηρισμένη ως εθνικό μνημείο. Μικρά βαρκάκια μπορούν να σε πάνε στις γύρω παραλίες που θα σε χαλαρώσουν.

3. Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Ενα μικρό νησί στο Ιόνιο, η Ζάκυνθος, είναι διάσημο για την ζωντανή νυχτερινή του διασκέδαση, τις χελώνες καρέττα-καρέττα και τις υπέροχες αμμουδιές της. Το Ναυάγιο, ονομάστηκε έτσι γιατί το 1983, λαθρέμποροι επιχειρώντας να περάσουν ένα φορτίο τσιγάρων, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο, όταν τους εντόπισαν οι αρχές. Σήμερα είναι παγκόσμια γνωστή παραλία, ενθουσιάζοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

2. Σαντορίνη

Χτισμένη σε ένα ηφαιστειογενές νησί, η Σαντορίνη έγινε εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των χαρακτηριστικών μπλε και λευκών σπιτιών, την εντυπωσιακή θέα και την όμορφη θάλασσα του Αιγαίου. Η κυκλαδική αρχιτεκτονική, με το εκτυφλωτικό λευκό και το απαλό μπλε, ταιριάζει με τα χρώματα και τις αντανακλάσεις της θάλασσας και του ήλιου, κάνοντας τη Σαντορίνη ακόμη πιο υπέροχη.

1. Παρθενώνας, Ακρόπολη, Αθήνα

Ενα από τα πιο επισκέψιμα και διάσημα μέρη όλης της Ελλάδας. Στην μακραίωνη ιστορία του, ο Παρθενώνας υπήρξε ναός, τζαμί, εκκλησία, φρούριο ακόμη και αποθήκη πυρομαχικών. Αφιερωμένο στη θεά Αθηνά, την προστάτιδα της πόλης, αυτό το μνημείο της Ελληνικής κουλτούρας, και σύμβολο της ελληνικής κληρονομιάς στον πολιτισμό, αντιστέκεται στο χρόνο και αντιπροσωπεύει την καρδιά της Ελλάδος. Είναι στην πρώτη θέση της λίστας μας με τα 11 μέρη της Ελλάδας που είναι ασφαλή και όμορφα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.