pinkΤα πενήντα του χρόνια γιόρτασε το βρετανικό συγκρότημα Πινκ Φλόιντ επιστρέφοντας στον τόπο της δημιουργίας του, στο Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ, στο Λονδίνο, καθώς τα ιδρυτικά μέλη του, Ρότζερ Γουότερς και Νικ Μέισον αποκάλυψαν μια αναμνηστική πλακέτα που αναρτήθηκε στον χώρο.

Οι Γουότερς και Μέισον μαζί με τον Ρίτσαρν Ράιτ σπούδαζαν αρχιτεκτονική στο τεχνικό κολλέγιο της Ρίτζεντ Στριτ (όπως ονομαζόταν τότε το πανεπιστήμιο) το 1965. Τότε, αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα συγκρότημα και το αρχικό του όνομα ήταν “Sigma Six”. Το 1967, προστέθηκε ως μέλος και ο Ντέιβιντ Γκίλμορ.

Οι 71χρονοι Γουότερς και Μέισον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναπόλησαν τα χρόνια του πανεπιστημίου και τόνισαν την σημασία του χρόνου που πέρασαν εκεί για την μουσική τους καριέρα. Συγκεκριμένα, ο Μέισον θυμήθηκε ότι ήταν πολύ ωραία η περίοδος που πέρασε ως φοιτητής. «Θα ήθελα περισσότερες κυβερνητικές επιχορηγήσεις. Εγώ ξόδευα τα λεφτά μου για άλλους σκοπούς, ωστόσο, οι λογικοί άνθρωποι τα χρειάζονται για να προχωρήσουν περισσότερο με τις σπουδές τους».

Ο Ρίτσαρντ Ράιτ έφυγε από τη ζωή το 2008. Παρούσα στην εκδήλωση, όμως, ήταν η πρώτη σύζυγος του, Τζούλιετ Γκέιλ, η οποία φοιτούσε επίσης στο συγκεκριμένο κολέγιο. «Είναι ωραίο που θα θυμούνται τον Ρίτσαρντ μέσα από αυτή την πλακέτα», δήλωσε.

Ο Μέισον δεν αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στα πρώτα χρόνια του συγκροτήματος: «Δεν θα τα είχαμε καταφέρει αν πηγαίναμε σε ένα μουσικό τάλεντ σόου. Δεν ήμασταν τρομερά καλοί, ήμασταν φρικτοί».

Ο Ρότζερ Γουότερς, σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει επανασύνδεση του συγκροτήματος. «Η ζωή μικραίνει όλο και περισσότερο. Όσο πιο κοντά φτάνεις στο τέλος, ο χρόνος γίνεται όλο και πιο πολύτιμος και θα πρέπει να αφιερώνεται εξολοκλήρου σε πράγματα που θέλεις να κάνεις. Δεν μπορείς να κοιτάς πίσω».

Οι Πινκ Φλόιντ κυκλοφόρησαν το 2014, και μετά από απουσία 20 χρόνων, καινούριο άλμπουμ με τίτλο “The Endless River”.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.