Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να ηγούνται, υποστηρίζει ο γερμανός αντικαγκελάριος σε άρθρο του στη Bild
γερμανοσ
Το σχέδιο για μια «Ευρώπη δύο ταχυτήτων» επαναφέρει στο προσκήνιο ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε άρθρο του που φιλοξενεί σήμερα η γερμανική Bild. Μάλιστα, στην περίπτωση που η Ευρώπη χρειαστεί να κινηθεί σε διαφορετικές ταχύτητες στο μέλλον, όπως συμπλήρωσε ο κ. Γκάμπριελ, η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να ηγούνται και οι άλλες χώρες να ακολουθούν, όταν είναι έτοιμες.

«Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος για διαφορετικές ταχύτητες στη συνεργασία. Μερικοί – ιδιαίτερα η Γαλλία και η Γερμανία – χρειάζεται να δείξουν το δρόμο, για παράδειγμα στην ενεργειακή πολιτική ή στη συνεργασία στην οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική. Οι άλλοι μπορούν ν’ ακολουθήσουν όταν είναι έτοιμοι», γράφει. «Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι όλα. Αλλά χρειαζόμαστε βαθύτερη συνεργασία κάτω από τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συμπληρώνει.

Επίσης, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε πως η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει για να γίνει πιο κοινωνική και πιο δίκαια, και υποστήριξε την αύξηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μαζί, καθώς και τη δίκαια διανομή μεταναστών από τη Βόρειο Αφρική.

Εντέλει υποστήριξε πως «τα προβλήματα που απλώνονται μπροστά μας είναι τόσο μεγάλα, ώστε κάθε χώρα, ακόμα και η ισχυρή Γερμανία, αδυνατεί να τα λύσει μόνη της. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Αξίζει να αναφερθεί βέβαια το γεγονός πως οι δηλώσεις του κ. Γκάμπριελ, δημοσιεύονται την ίδια μέρα που αναμένεται να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέϊβιντ Κάμερον, και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, στην προσπάθεια του πρώτου να βρει υποστήριξη για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.