DABE613D005628E4B7B5A042473EFCC6 Όπως με τις περισσότερες διαδικτυακές δραστηριότητες, τα πλήθη των νόμιμων χρηστών απειλούνται από

απατεώνες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να επωφεληθούν από τα θύματά τους είτε αποσπώντας μετρητά ή προσωπικές πληροφορίες.

Η δημοσιογράφος Jennifer Litwin αποκάλυψε ορισμένα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της έρευνάς της. Μεταξύ αυτών, το γεγονός ότι 8 στους 10 άνδρες έχουν πει ψέμματα στα βιογραφικά τους. Παράλληλα, έπειτα από τέσσερα χρόνια διαδικτυακής αναζήτησης του κατάλληλου συντρόφου, η 50χρονη εργένισσα, Sue Barenholtz, γνωρίζει πολύ καλά τι αναζητά. Οι δυο γυναίκες σε συνεργασία με τους ειδικούς για θέματα σχέσεων και ασφάλειας, προειδοποιούν για τα σημεία που πρέπει να προσέχει ο κάθε χρήστης.
Περιορισμένη διαθεσιμότητα: Είναι το άλλο άτομο διαθέσιμο μόνο κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων ή στγκεκριμένες ημέρες για διαδικτυακή συνομιλία ή κλήσεις; Πρέπει να σας ανησυχήσει “αν δε μπορεί να οργανώσει το πρόγραμμά του ή δε μπορεί να βρει χρόνο να σας γνωρίσει” προειδοποιεί ο Toni Coleman, ψυχοθεραπευτής και ειδικός σε θέματα σχέσεων.
Περιορισμένες ή αντιφατικές πληροφορίες: “Δεν θα βγω έξω με έναν άντρα αν δε μου δίνει το πλήρες όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου του,” λέει η Barenholtz. “Είχα κάποιους που δεν το έκαναν και δεν πρόκειται να βγω μαζί τους. Μία φίλη μου έκανε το ίδιο. Είχε βγει με έναν άντρα δύο-τρεις φορές και ακόμα δεν ήξερε το επίθετό του. Της είπα ότι δεν θα την αφήσω να ξαναβγεί μαζί του αν το μάθει. Του το είπε και εκείνος τη ρώτησε αν θα τον ψάξει στο διαδίκτυο. Όταν αυτή απάντησε θετικά, εκείνος αρνήθηκε και η φίλη μου συνειδητοποίησε ότι μάλλον κάτι δεν πήγαινε καλά”. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λέει ο Coleman συνήθως όντως έτσι συμβαίνει.

Μιλάει για τα χρήματα: “Οι συζητήσεις για χρήματα ή δάνεια είναι ένα μελανό σημείο”, λέει ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Robert Siciliano. “Προσοχή γιατί υπάρχουν απατεώνες που ρωτούν για οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αγοράσουν εισιτήρια για τη μετακίνησή τους στο πρώτο ραντεβού μαζί σας” συμβουλεύει στη συνέχεια. Αν ένα εν δυνάμει ραντεβού σας ζητήσει χρήματα, αναφέρετε το πρόσωπο αυτό στη διαδικτυακή κοινότητα.
Θέλει να προχωρήσετε γρήγορα: Τα κεραυνοβόλα ειδύλλια μπορεί να ακούγονται ρομαντικά αλλά φέρουν μία απειλή για την οικονομική και προσωπική ασφάλεια του ατόμου, όταν πρόκειται για διαδικτυακό ραντεβού. Προσοχή στους εν δυνάμει συντρόφους που είναι έτοιμοι να πέσουν γονυπετείς και πρεσβεύουν την αθάνατη αγάπη τους μετά από λίγες μόνο συνομιλίες. Επίσης, να είστε προσεκτικοί και με εκείνους που θέλουν γρήγορα να μεταβούν από τις συνομιλίες σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα σε υπηρεσίες εκτός των ειδικών σελίδων για τις διαδικτυακές γνωριμίες.
Έξυπνες κινήσεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους κινδύνους του διαδικτυακού ρραντεβού

Μπορείτε να λάβετε μια σειρά από μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας όταν επιδιώκετε την αγάπη σε απευθείας σύνδεση. Οι ειδικοί προσφέρουν τις παρακάτω συμβουλές:
Παραμείνετε στις έγκυρες ιστοσελίδες: Διαβάστε σχόλια και ελέγξετε τα με φίλους. Ερευνήστε επιμελώς μία ιστοσελίδα πριν τοποθετήσετε το προφίλ σας. Επίσης, μία καλή ιδέα είναι να διαβάσετε τις συμβουλές ασφαλείας που ορισμένες τοποθεσίες προσφέρουν.

Προστατεύστε τα προσωπικά σας στοιχεία: Όσοι κλέβουν τις ταυτότητες των διαδικτυακών χρηστών, προσπαθούν να μαζέψουν τα προσωπικά στοιχεία, όπως η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και πολλά άλλα. Να θυμάστε ότι φαινομενικά ασήμαντες πληροφορίες, όπως το όνομα του κατοικίδιου ζώου σας, μπορεί να βοηθήσει κάποιον να ανακαλύψει τους κωδικούς πρόσβασης σας. Μη δημοσιεύετε το πλήρες όνομά σας σε ένα προφίλ. Χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Δημιουργήστε έναν ειδικό λογαριασμό email που χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για διαδικτυακές γνωριμίες.

Διεξάγετε μία διαδικτυακή αναζήτηση: Απλά πληκτρολογείστε το όνομα ενός εν δυνάμει συντρόφου σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και αυτό μπορεί να σας πει πολλά. “Εάν δε μπορείτε να βρείτε τίποτα σχετικά με το πρόσωπο, ακυρώστε το ραντεβού”, προειδοποιεί η Barenholtz. Να είστε πρόθυμοι να διαβάσετε αρκετές σελίδες, κάνοντας μία πιο εμπεριστατωμένη έρευνα.
Ακολουθήστε έξυπνες πρακτικές από την τεχνολογία για τη ασφάλεια: Για παράδειγμα, να είστε δύσπιστοι όσον αφορά σε απατεώνες που προσπαθούν να σας κατευθύνουν σε παρόμοιες ιστοσελίδες διαδικτυακών γνωριμιών. Ένα κλικ σε μία λάθος σύνδεση, θα μπορούσε να σας κάνει να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό που καταγράφει ευαίσθητες πληροφορίες σας. Ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μη μπαίνετε από δημόσιους υπολογιστές στο προφίλ σας και κρατήστε το λογισμικό ασφαλείας σας ενημερωμένο.
Ενώ είναι όντως συναρπαστικό να βρείτε τη νέα αγάπη, είναι καλύτερο να είστε προστατευμένοι, όταν επιδιώκετε γνωριμίες μέσω διαδικτύου, λένε οι εμπειρογνώμονες. “Μην αφήσετε την καρδιά σας να υπερισχύσει της κοινής λογικής” , επιμένει ο Siciliano.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.