αεροδρομια
Τα 39 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας θα κατεβάσουν “ρολά” την Κυριακή 31 Μαϊου και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας. Για οικονομική ασφυξία της υπηρεσίας, μίλησε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασ. Αλεβιζόπουλος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Θέλουμε να προασπίσουμε την ασφάλεια των αεροδρομίων και της εναέριας κυκλοφορίας, υποστήριξε ο κ. Αλεβιζόπουλος και τόνισε ότι ραντάρ, συστήματα, ραδιοβοηθήματα, αεροδρόμια, μηχανολογικά, είναι “όλα στον αέρα”.

“Φοβούμαστε ότι αν δεν σκύψουν στο πρόβλημα αυτό, τον Ιούλιο και Αύγουστο θα αρχίσει να βγαίνει το ένα αεροδρόμιο, πίσω απ’ τ’ άλλο” σημείωσε ο κ. Αλεβιζόπουλος και ανέφερε ενδεικτικά ότι την Κυριακή σταματά η λειτουργία του αεροδρομίου της Μυτιλήνης λόγω προβλήματος του μηχανήματος προσεγγίσεως, στο αεροδρόμιο της Μυκόνου έχει βγει εκτός η φωτοσήμανση, η Ρόδος δεν έχει ψύξη, ενώ είναι απλήρωτοι οι άνθρωποι που φροντίζουν για την καθαριότητα όπως και οι security.

“Ήδη η ΕΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσουμε το ανατολικό Αιγαίο στη Μάλτα και στην Ιταλία γιατί το σύστημά μας είναι παλιό και ενώ είχε προχωρήσει η όλη διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος, παρόλα αυτά όμως σαμποτάριζε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν προχώρησε στην αναβάθμιση και σήμερα μιλάμε για παράδοση του ανατολικού Αιγαίου, μια απώλεια 60 εκατ. εσόδων ετησίως” πρόσθεσε.

Το μεσημέρι η ΟΣΥΠΑ θα καταθέσει φάκελο στην Εισαγγελία ώστε να λάβει γνώση, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ.

“Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας στα ελληνικά αεροδρόμια”

Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει θέμα ασφάλειας στα ελληνικά αεροδρόμια και στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες που έχει η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Και οι εργαζόμενοι και εμείς είμαστε πάνω από τα προβλήματα, είπε ο κ. Σπίρτζης, και σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία προκύπτουν από χρόνιες καθυστερήσεις.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο κ. Αλεβιζόπουλος παρουσιάζει την κατάσταση “λίγο δραματικά”. Έχουμε φροντίσει και να αποκατασταθούν τα στοιχειώδη χρηματοδοτικά κενά που υπάρχουν και για τη συντήρηση και τη λειτουργία της ΥΠΑ, είπε ο κ. Σπίρτζης και έκανε λόγο για μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων ελεγκτών.

Σήμερα ή αύριο θα υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων των τεσσάρων συλλόγων και ομοσπονδιών, τόνισε ο κ. Σπίρτζης και έκανε λόγο για “έκπληξη” από την πλευρά της κυβέρνησης, μιλώντας για αλλαγή στη διοίκηση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την οποία ζητούσαν οι εργαζόμενοι σε προηγούμενες συναντήσεις, όπως είπε.

Επίσης ανέφερε ότι έχει προβλεφθεί 1 εκατ. για τη συντήρηση περιφερειακών αεροδρομίων και έχει δρομολογηθεί η αναβάθμιση ηλεκτρονικών συστημάτων.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.