xoligount-megaloi-erwtes-me-megali-diafora-ilikias_15.w_l Είναι παράδοση και παραμένει ισχυρή. Τόσο ώστε όταν μία 37χρονη ερωτεύεται έναν 55άρη, να θεωρείται ήδη, πολύ μεγάλη για κείνον. Όχι, δεν είναι η «Λολίτα» στη λίστα.Η 37χρονη αμερικανίδα ηθοποιός Μάγκι Γκίλενχαλ -υποψήφια για Όσκαρ το 2009 (για την ταινία Crazy Heart)- αποκάλυψε σε συνέντευξη της στην ιστοσελίδα του περιοδικού The Wrap ότι παραγωγός του Χόλιγουντ την απέρριψε χαρακτηρίζοντάς την υπερβολικά μεγάλη για να υποδυθεί την ερωμένη ενός 55χρονου.

Η Γκίλενχαλ δήλωσε σοκαρισμένη για το γεγονός ότι, πριν ακόμη φτάσει τα 40 «έχει περάσει το όριο ηλικίας» που φαίνεται ότι θέτει για τις γυναίκες ηθοποιούς το Χόλιγουντ.

«Με έκανε να νιώσω άσχημα και μετά να θυμώσω και μετά να γελάσω».

Όπως έγραφε ο Guardian, πρόκειται για μέρος μίας μακράς, ανόητης παράδοσης του Χόλιγουντ και είναι μάλλον δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς 10 χαρακτηριστικές ταινίες που «απεικονίζουν» την ηλικιακή αναντιστοιχία ενός ζευγαριού, πολύ απλά επειδή είναι πάρα πολλές.

Ωστόσο, ο Guardian κάνει μία επιλογή, σημειώνοντας ότι, από τη λίστα λείπουν τόσο η «Λολίτα» όσο και το «American Beauty».

«Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη» (2000)

Η 28χρονη Γουινόνα Ράιντερ -στην ταινία υποδύεται την 22χρονη Σάρλοτ- είναι στο τελευταίο στάδιο… Ένας πενηντάρης πλέι μπόι, διάσημος για την ικανότητά του να ξελογιάζει τις γυναίκες -ο 48άρης Ρίτσαρντ Γκιρ- γνωρίζει τη Σάρλοτ, γοητεύεται από το ελεύθερο πνεύμα της και τη λαχτάρα για τις χαρές της ζωής. Όμως, τελικά, άλλος αποφασίζει για το πότε τελειώνει μια σχέση…

«To τρίτο πρόσωπο» (2013)

Ο 61 ετών Λίαμ Νίσον είναι ζευγάρι με την 29χρονη Ολίβια Γουάιλντ… Όπου Νίσον ίσον συγγραφέας Μάικλ που προσπαθεί να ξεπεράσει το δημιουργικό μπλοκάρισμα με την ερωμένη του Άννα στο Παρίσι.

«Casablanca» (1942)

Οκ, στη λίστα του Guardian είναι και ο θρυλικός κινηματογραφικός έρωτας του Ρικ και της Ίλσα με φόντο τη Καζαμπλάνκα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ταινία του 1942, που άφησε το σημάδι της στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, έχει τον 41 ετών Χόμφρει Μπόγκαρτ να ζει τον απόλυτο έρωτα με την 27χρονη Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

«Μαγεία στο σεληνόφως» (2014)

Η ρομαντική κομεντί του Γούντι Άλεν έφερε μαζί δύο πρωταγωνιστές, τον Κόλιν Φερθ και την Έμα Στόουν, με 28 χρόνια διαφορά ηλικίας -αλλά για τον Γούντι, αυτά είναι πταίσματα.

Άλλωστε, η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην επόμενη ταινία του Άλεν, το Irrational Man, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι πάλι η Έμα Στόουν και ο Χοακίν Φοίνιξ που έχουν διαφορά 14 χρόνια.

Έτσι κι αλλιώς, είναι βγαλμένο από τη ζωή: Ο Γούντι Άλεν με τη σύζυγο του Σουν Γι έχουν μεταξύ τους 35 χρόνια διαφορά!

«Στα όρια του αύριο» (2014)

Ο Κέιτζ (Τομ Κρουζ, 51 ετών ) είναι αξιωματικός του στρατού. Αφού σκοτωθεί (…) βρίσκεται σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά…και ξανά. Ο στρατιώτης βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι (Έμιλι Μπλαντ, 31 ετών). Μέχρι το τέλος είναι φίλοι, λίγο πριν το φινάλε, ο Κέιτζ παραβλέπει τη διαφορά ηλικίας και γίνονται ζευγάρι.

«Έξι μέρες, επτά νύχτες» (1998)

Οι ρόλοι του Χάρισον Φορντ έχουν παράδοση στο θέμα -από τον «Πόλεμο των Άστρων» και το «Βlade Runner» μέχρι τη «Σαμπρίνα» οι συμπρωταγωνίστριες του είναι κατά πολύ νεότερες.

Ένας ανέμελος πιλότος και μια εργασιομανής συντάκτρια νεοϋορκέζικου περιοδικού ναυαγούν σε νησί της Ταϊτής, όπου έρχονται αντιμέτωποι με πειρατές, αλλά κυρίως με τα δικά τους συναισθήματα. Ο Φορντ ήταν τότε 55άρης και η Αν Χεκ μόλις 29.

«Dark Shadows» (2012)

Στα χνάρια του Χάρισον Φορντ είναι και ο Τζόνι Ντεπ: Το 1999, σε ηλικία 36 χρονών έπαιζε με την Κριστίνα Ρίτσι, που τότε ήταν 19 χρονών, το 2006, όταν ο σταρ ήταν στα 43, στους Πειρατές της Καραϊβικής -την πρώτη ταινία- είχε συμπρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι, η οποία ήταν 21. Το 2011 έπαιξε με την Άμπερ Χερντ -σήμερα, σύζυγο του- η οποία ήταν 25 χρονών.

Το 2012, στη γοτθική κωμωδία του Τιμ Μπάρτον, ο 48χρονος Τζόνι Ντεπ έζησε τον έρωτα -κινηματογραφικά- με την 24χρονη Μπέλα Χίθκοτ…

«Χάρηκα που σε γνώρισα» (2012)

Τη στιγμή που ένας αστεροειδής πλησιάζει τη Γη, ένας άντρας μένει μόνος όταν η σύζυγός του, τον εγκαταλείπει πανικόβλητη. Εκείνος αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι οδικώς, για να ξαναβρεί την παλιά του αγάπη από το γυμνάσιο. Τον συνοδεύει μία γειτόνισσα που τελικά παίρνει σημαντική θέση στις… 20 μέρες που απομένουν για την ανθρώπινη ζωή! Ο 50άρης Στιβ Καρέλ και η 27χρονη Κίρα Νάιτλι. Μία γλυκιά ταινία και ένα σκηνοθετικό ατόπημα;

«Ένας τέλειος φόνος» (1999)

Στη «γραμμή» των Φορντ και Τζόνι Ντεπ και ο Μάικλ Ντάγκλας. Ένας βιομήχανος βάζει τον εραστή της νεαρής γυναίκας του να τη σκοτώσει, με αντάλλαγμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα πράγματα, όμως, εξελίσσονται διαφορετικά από το σχέδιο.

Στον Τέλειο Φόνο ο βετεράνος Ντάγκλας παίζει με την κατά 28 χρόνια νεότερη του, Γκουίνεθ Πάλτροου. Βεβαίως, ο κινηματογραφικός εραστής της Γκουίνεθ είναι ο (συνομήλικος της) Βίγκο Μόρτενσεν.

«Καλύτερα δεν γίνεται» (1998)

Η ταινία έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και έλαβε 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία (αλλά επισκιάστηκε από την ταινία-φαινόμενο «Τιτανικός»). Ο Τζακ Νίκολσον και η Έλεν Χαντ όμως, πήραν και οι δύο Όσκαρ Α’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα.

Η χημεία τους ήταν εξαιρετική, η ταινία αλησμόνητη, αλλά το ερώτημα παραμένει: Για ποιόν λόγο έπρεπε να επιλεγούν δύο ηθοποιοί οι οποίοι θα κατέληγαν ζευγάρι, με 26 χρόνια διαφορά ηλικίας;

 

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.