7-logoi-gia-na-koimaste-xwris-rouxa.w_l Ο ευεργετικός ύπνος, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, είναι ο ύπνος χωρίς ρούχα.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, όποιος ξαπλώνει και απολαμβάνει τον νυχτερινό ύπνο γυμνός κάνει ιδιαίτερο καλό στον οργανισμό του. Δείτε γιατί:

1. Bαθύτερος και καλύτερος ύπνος

Όπως γνωρίζουμε, η θερμοκρασία του σώματός μας παίζει μεγάλο ρόλο όταν πρόκειται για την ποιότητα του ύπνου μας. Αυτό αποδείχθηκε από μια μελέτη στην Αυστραλία σύμφωνα με την οποία ορισμένοι τύποι αϋπνίας μπορεί να προκληθούν από την κακή ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μια παρόμοια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Ολλανδούς επιστήμονες βασίστηκε σε πείραμα στο οποίο οι συμμετέχοντες φόρεσαν στολές, με τις οποίες μειωνόταν η θερμοκρασία του δέρματός τους, Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν έναν ευχάριστο, αδιατάραχτο και βαθύτερο ύπνο φορώντας τις.

2. Έλεγχος των επιπέδων κορτιζόλης

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του γυμνού ύπνου είναι ότι αφήνει το σώμα δροσερό και βοηθάει στη διατήρηση υγιών επιπέδων κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη η οποία σχετίζεται με το στρες. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης οδηγούν σε ανεπιθύμητες συνθήκες όπως η υψηλή πίεση του αίματος, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, διάφορα είδη διαταραχών και ανισορροπίες, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και αυξημένη όρεξη. Τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα είναι συνήθως χαμηλότερα όταν κοιμάστε βαθιά (συνήθως μεταξύ 22:00 και 2:00). Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αρχίζουν να αυξάνονται, προκειμένου να προετοιμάσουν το σώμα για την ημέρα.Τα προβλήματα εμφανίζονται όταν ο οργανισμός δεν παίρνει τη σωστή δόση ύπνου που χρειάζεται για να «φορτιστεί». Όταν ξυπνήσει και τα επίπεδα της κορτιζόλης παραμείνουν ασυνήθιστα υψηλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της όρεξης και σε επιθυμία για ζαχαρούχα τρόφιμα.

3. Αύξηση των επιπέδων των ορμονών αντι-γήρανσης

Το να κοιμόμαστε γυμνοί μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει στο να δείχνουμε νεότεροι για περισσότερο διάστημα. Όσο θερμότερος είναι ο αέρας, ενώ κοιμάστε τόσο πιο πολύ καταστέλλεται η απελευθέρωση των αντι-γηραντικών ορμόνων (μελατονίνη και αυξητικές ορμόνες). Όταν είναι σκοτεινά, ενώ κοιμάστε, η μελατονίνη κυκλοφορεί μέσα στο σώμα μας και αυτό συμβάλλει ελαφρώς στην ψύξη του σώματος. Τέλος, όταν η θερμοκρασία του σώματός είναι χαμηλή, αυτό διεγείρει την απελευθέρωση των αυξητικών ορμονών που ωφελούν το δέρμα.

4. Καλύτερη ποιότητα σεξουαλικής ζωής

Ο ύπνος χωρίς ρούχα διεγείρει διάφορους τύπους ορμονών που είναι καλές για το σώμα αλλά και την ορμόνη της ωκυτοκίνης. Η «ορμόνη της αγάπης», απελευθερώνεται από το σώμα όταν αυτό βιώνει τον οργασμό αλλα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση άγχους. Βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και συμβάλλει στην υγεία του εντέρου και της υγιούς πίεσης του αίματος. Ίσως είναι περιττό να πούμε ότι ο γυμνός ύπνος μπορεί να ανάψει τη φλόγα και να αυξήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες, βελτιώνοντας τη σεξουαλική ζωή στο σύνολό της.

5. Γενική υγεία στο σώμα

Όπως έχει ήδη αναφερθεί , η υψηλή θερμοκρασία του δέρματος στον ύπνο μπορεί να καταστείλει την απελευθέρωση των αυξητικών ορμονών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υγιή λειτουργία του σώματος και την καλή κατάσταση του δέρματος.
Το Πανεπιστήμιο του Warwick κατέδειξε σε μελέτη ότι αν κοιμόμαστε λιγότερο από έξι ώρες την νύχτα μπορεί να οδηγηθούμε σε κακές καταστάσεις, όπως διαβήτης και καρδιακά προβλήματα. Και η αύξηση του βάρους σχετίζεται με τη στέρηση του ύπνου. Η απελευθέρωση της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, διεγείρεται όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά, προκαλώντας το συναίσθημα της πείνας. Η καλή θερμοκρασία του σώματος εγγυάται καλύτερο και περισσότερο ύπνο.

6. Ελλάτωση του κινδύνου κολπικών λοιμώξεων

Για τις γυναίκες οι κολπικές μολύνσεις μπορούν να θεραπευτούν με τη σωστή διατροφή. ‘Ομως όταν κοιμόμαστε γυμνοί ελλατώνεται ο κίνδυνος εμφάνισής τους. Χωρίς ρούχα στον ύπνο δίνεται η δυνατότητα στο σώμα να παραμένει δροσερό κατά τη διάρκεια της νύχτας κι έτσι αποτρέπεται η ανάπτυξη και η διάδοση των μικροβίων τα οποία προκαλούνται και αναπτύσσονται και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

7. Ανάταση της αυτοπεποίθησης

Ο ύπνος χωρίς ρούχα μας δίνει την ευκαιρία να αισθανόμαστε πιο άνετα με το δέρμα μας. Αυτό μας δίνει μια αίσθηση εμπιστοσύνης που σίγουρα μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι. Με περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας λειτουργεί καλύτερα το σώμα μας και φτιάχνει η διάθεσή μας.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.