epta-snak-egguwntai-teleia-sugkentrwsi-stis-eksetaseis_5.w_l Πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες για μικρές γευστικές εκπλήξεις στα παιδιά τη δύσκολη ώρα των εξετάσεων. Θα έχουν την απαιτούμενη ενέργεια και θα σας λατρέψουν.

Χρειάζονται ενέργεια, συγκέντρωση, και προσήλωση στο στόχο. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά μας – εκτός από ψυχολογική υποστήριξη- έχουν ανάγκη και ενός υγιεινού διαιτολογίου που θα τα κρατήσει χορτάτα και με τις απαραίτητες δυνάμεις για τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ιδού, λοιπόν, μερικές σούπερ ιδέες για υγιεινά σνακ με τα οποία μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να τα βγάλουν πέρα:

Στικ από λαχανικά με χούμους: Φτιάξτε στικ καρότου, αγγουριού και σέλινου. Προσφέρετέ τα μαζί με έν α βαζάκι γεμάτο χούμους.

Τοστάκι με αβοκάντο: Αντί για τυρί ή ζαμπόν βάλτε αβοκάντο στο τοστάκι. Πασπαλίστε με μυρωδικά και καρυκεύματα και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Το αβοκάντο εκτός από σούπερ θρεπτικό περιέχει τα καλά λιπαρά που κάθε παιδί χρειάζεται όταν διαβάζει.

Σάντουιτς μήλου με βρώμη: Κόψτε φέτες μήλου (μπορείτε να βάλετε εναλλάξ φέτες κόκκινου και πράσινου μήλου), απλώστε από πάνω βούτυρο αμυγδάλου και πάνω απ’ αυτές βρώμη.

Μπουκιές μπανάνας: Σε μια αραβική πίτα ολικής άλεσης απλώστε φυστικοβούτυρο και βάλτε από πάνω μια μπανάνα. Τυλίξτε την αραβική πίτα και κόψτε τη σε ροδέλες. Δεν θα το μετανιώσετε.

Blueberries με γιαούρτι. Αναμείξτε σε ένα μπολ γιαούρτι και blueberries. Τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη και μόλις το βγάλετε μετά από 2-3 ώρες θα έχετε για το παιδί σας μικρά frozen yogurt blueberries που θα δώσουν πολύ ενέργεια στο παιδί σας.

Πύργος με αγγούρι και κασέρι: Πρώτα κόβετε ένα αγγούρι ροδέλες και στη συνέχεια ένα κομμάτι κασέρι σε τετράγωνα κομματάκια. Βάλτε μια ροδέλα αγγούρι κάτω, από πάνω μια φετούλα τυρί, πάλι μια ροδέλα αγγούρι και ξανά μια φετούλα τυρί. Θα προκύψει σίγουρος ενθουσιασμός.

Κρακεράκια με… φρέσκιες ιδέες: Θα μπορούσατε να προσθέτατε σε κρακεράκια διάφορα πρόσθετα ανάλογα με τις εμπνεύσεις και τη φαντασία σας. Βάλτε σε ένα φυστικοβούτυρο και φέτες μήλου, σε ένα άλλα χούμους με αγγουράκια, σε άλλο τυρί με ψιλοκομμένη ντομάτα, λεπτές φέτες καρότου και αγγουριού. Για αρχή…

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.