Περίπου 500-600 εκάτ. ευρώ ετησίως τα έσοδα για το δημόσιο

ΚΟΚΑΛΗΣΤην ίδρυση Εθνικής Λοταρίας πρότεινε στις 15 Μαΐου στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, προκειμένου το Δημόσιο να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την αγορά παιγνίων.

Ο κ. Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη γενική συνέλευση των μετόχων της Intralοt, αποκάλυψε ότι η πρότασή του προς τον ΥΠΟΙΚ προβλέπει είτε ότι τo Δημόσιο θα έχει το 100% της Εθνικής Λοταρίας είτε θα συνεργαστεί με ιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση η διαχείριση της νέας λοταρίας θα γίνει από εξειδικευμένη εταιρία που θα επιλεγεί από διεθνή διαγωνισμό.

Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε πως μέσω της νέας λοταρίας το Δημόσιο μπορεί να εξασφαλίσει 500 – 600 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τόνισε πως οι προβλέψεις της κυβέρνησης για έσοδα από την αδειοδότηση εταιριών διαδικτυακού στοιχήματος ήταν πρόχειρες και δεν θα επιβεβαιωθούν.

Ο πρόεδρος της Intralοt έβαλε κατά του ΟΠΑΠ, αναφέροντας πως μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ιδιωτικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια. Οταν ερωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους «ανοίγει μέτωπο» με τον ΟΠΑΠ, με τον οποίο συνεργάζεται η Intralot, απάντησε πως πρόκειται καθαρά για επιχειρηματική κίνηση και συμπλήρωσε πως «σήμερα μπορεί να υπάρχει διαμάχη, αύριο να συνεργαζόμαστε».

Στο στόχαστρο του προέδρου της Intralot μπήκε και το ΤΑΙΠΕΔ για το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων. Οπως σημείωσε, οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα έχει φανεί ότι γίνονται με έναν και μόνο συμμετέχοντα και χαρακτήρισε «απαράδεκτα πράγματα» να έχει νομοθετηθεί η ασυλία των υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην περίπτωση του ΟΠΑΠ υπήρξε το «πρωτοφανές» να πληρωθεί το τίμημα για το 33% του Οργανισμού με ομόλογα τα οποία είχαν ως εγγύηση τις μετοχές του ΟΠΑΠ που δεν κατείχε ο προσφέρων, δηλαδή το επενδυτικό σχήμα EMMA Delta που πλειοδότησε και στο διαγωνισμό.

ΡΟΗ ΧΑΪΚΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.