aggelopoyloiΓια όλους και για όλα μίλησαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησαν σε εκπομπή του ΟΤΕ TV.

Για το μυστικό της επιτυχίας τους στη διοίκηση της ομάδας, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε πως “η χημεία μας με τον αδερφό μου είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας μας” ενώ ο αδελφός του, Παναγιώτης υπογράμμισε πως συμφωνεί με τον αδερφό του.

“Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε μεταξύ μας εξαιρετικές σχέσεις. Αδέλφια που συνεργάζονται πετυχημένα είναι ελάχιστα, σε συλλόγους αθλητικούς. Ασχοληθήκαμε νεαροί με τον Ολυμπιακό, εγώ ήμουν 31 και ο αδερφός μου 30, με τον Σωκράτη Κόκκαλη τότε πρόεδρο”, είπε.

Την ανάμιξή τους στα διοικητικά του Ολυμπιακού:

Γ.Α: «Δεν είχαμε σκεφτεί να αναλάβουμε μόνοι μας τον Ολυμπιακό. Ασχοληθήκαμε με τον Σωκράτη Κόκκαλη, θέλοντας να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Είχαμε τερματίσει τότε όγδοοι. Μετά μας ήρθε η διάθεση να ασχοληθούμε ενεργά».

Π.Α: «Ο Παναγιώτης Φασούλας μας έφερε σε επαφή με τον Σωκράτη Κόκκαλη ώστε να ασχοληθούμε. Ο πατέρας μας ήταν συγκρατημένος στο να ασχοληθούμε διοικητικά με τον Ολυμπιακό. Είχε δει πράγματα νωρίτερα από εμάς. Μπορώ να πω όμως πως άξιζε τον κόπο».

Γ.Α: «Η πρώτη συνάντηση ήταν μεταξύ του πατέρα μας και του Σωκράτη Κόκκαλη. Ύστερα μιλήσαμε και εμείς μαζί του».

Π.Α: «Δεν είχαμε μετοχές στα χέρια μας. Το 2009 πήραμε τις μετοχές. Είχαμε βάλει εκατομμύρια στην ομάδα που αγαπούσαμε, δίχως να έχουμε έγγραφα, συμφωνίες και μετοχές. Ήταν σχέση εμπιστοσύνης».

Τα χρήματα που έχουν δαπανήσει και ενδεχόμενες ενστάσεις από την οικογένειά τους:

Γ.Α. «Πενήντα εκατομμύρια ευρώ έχουμε δώσει μόνο στο ελληνικό δημόσιο μόνο για συμβόλαια παικτών. Όταν αποφασίσαμε να φύγουμε τον Ιούνιο του 2011, συζητούσαμε για την ανακοίνωση περίπου δύο εβδομάδες για να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα. Η απόφαση ήταν ειλλημένη και ήταν σύμφωνος και ο πατέρας μας. Το ήξερε και η σύζυγός μου. Μου είπε “κρίμα, δεν το αξίζετε αυτό”. Η κόρη μου ήταν τότε ενάμιση έτους και δεν καταλάβαινε. Όταν το σκέφτηκα ξανά, είπα “δεν το αξίζουμε να φύγουμε έτσι, τι εικόνα θα έχει για εμάς”».

Π.Α. «Η δική μου σύζυγος ήταν θετική με την ενασχόλησή μου γιατί ξέρει και βλέπει πως το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Μαζί με τον αδελφό μου και τον αντιπρόεδρο τον κ. Σκηνδήλια που είναι και αυτός κομμάτι της επιτυχίας, συζητάμε για τα πάντα. Για παίκτες, για διαπραγματεύσεις με μάνατζερ. Συμφωνούμε, διαφωνούμε. Αυτό είναι πολύ όμορφο».

Την περίπτωση Γκαρνέτ: Γ.Α: «Κάποια στιγμή, με το λοκ-άουτ, με Ίβκοβιτς, είχαμε μιλήσει με τον Κέβιν Γκαρνέτ, ήμασταν κοντά, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Δεν είναι γνωστή αυτή η υπόθεση, την λέμε για πρώτη φορά».

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν τον Ιούνιο του 2011:

Γ.Α: «Όταν αποφασίσαμε να φύγουμε τον Ιούνιο του 2011, το συζητούσαμε για την ανακοίνωση περίπου δύο βδομάδες. Κουβεντιάζαμε για το πως θα λέγαμε την πραγματικότητα. Η απόφαση ήταν ειλημμένη πως φεύγουμε. Ήταν σύμφωνος και ο πατέρας μας. Η γυναίκα μου το ήξερε ότι θα φεύγαμε. Της είχα εξηγήσει τους λόγους, αλλά δεν είχε πει τίποτα. Όταν βγήκε η ανακοίνωση, η σύζυγος μου δάκρυσε. Έλεγε κρίμα εκεί που φτάσατε, έλεγε δεν το αξίζετε αυτό. Έχουμε πληρώσει 50.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που έχει δώσει τόσα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο».

Την αλλαγή της απόφασής τους:

Γ.Α: «Δεν βρέθηκε κανένας άνθρωπος να πάρει τον Ολυμπιακό όταν θέλαμε να φύγουμε. Είπαμε τότε, το καλοκαίρι του 2011, να κάνουμε μία μεταβατική σεζόν μέχρι να βρεθεί ο επόμενος.Στην πορεία όμως, με τις αλλαγές, από τον Γενάρη και μετά, παίζοντας καλό μπάσκετ, είδαμε πως κάτι καλό μπορούμε να καταφέρουμε. Δεν περιμέναμε στη πορεία να παίρναμε πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη τόσο άμεσα. Όμως ήρθαν».

Π.Α: «Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να βγαίνουν αποφάσεις, νόμοι, αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Θα χάσω όλα τα μαλλιά μου και έχουμε ακόμη τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στην ΕΟΚ. Αν δεν αλλάξει η νομική πλατφόρμα, θα έχουμε ακόμη τον Γιώργο Βασιλακόπουλο… Δεν αλλάζουν κάποια πράγματα».

Γ.Α: «Ο Ολυμπιακός πέτυχε να είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία εφταετία, έχοντας μόλις ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Για λόγους που έχουμε αναλύσει χάναμε τα πρωταθλήματα. Χάναμε τίτλους από την διαιτησία. Αυτή είναι η άποψη μας. Κάναμε στη Πόλη τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού και στην Ελλάδα δε μπορούσαμε να πάρουμε πρωτάθλημα».

Τη μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη:

Γ.Α: «Η μεταγραφή του Σπανούλη ήταν καθοριστική στο να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ελλάδα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτός. Το λέει βέβαια και ο ίδιος. Είναι σπουδαίος παίκτης εγνωσμένης αξίας. Τον είχαμε προσεγγίσει από τότε που έπαιζε στο Μαρούσι».

Π.Α: «Του κάναμε του Σπανούλη την προσφορά μας, αλλά θεωρώ ότι είχε τεράστια θέληση να έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010. Του είπαμε πως θέλουμε να χτίσουμε μία ομάδα γύρω του, του δείξαμε πως τον θέλαμε στην ομάδα μας. Ο Σπανούλης στη πρώτη του σεζόν (2010-2011) δεν ήταν 100% καλά, καθώς είχε πρόβλημα με τραυματισμό στους κοιλιακούς».

Τον Γιάννη Σφαιρόπουλο:

Γ.Α: «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να διαλέξεις προπονητή. Ο κόουτς Μπαρτζώκας ένιωσε πως έπρεπε να φύγει. Εμείς τον τιμούμε και τον ευχαριστούμε για τα όσα προσέφερε. Με τον κ. Μπαρτζώκα είχαμε θερμές και ουσιαστικές σχέσεις. Σεβαστήκαμε την απόφασή του».

Π.Α: «Μπορεί να είχα πει στον Σφαιρόπουλο πως θα συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας. Ήταν δική του επιλογή τότε να φύγει από τον Ολυμπιακό, καθώς από βοηθός ήθελε να γίνει πρώτος κόουτς και καλά έκανε, καθώς ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Όταν μιλήσαμε με τον Τόμιτς, του είπαμε πως πρέπει να σταθεί δίπλα σε έναν προπονητή ώστε να πάρει εμπειρίες, ώστε στο μέλλον να παρουσιαστεί περισσότερο έτοιμος. Και ήταν σύμφωνος σε αυτό και ο ίδιος».

Το μπάτζετ της ομάδας:

Γ.Α: «Να πούμε λίγα τα νούμερα για να τα ξέρει και ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρεις τελικούς τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές τις σεζόν ο αγωνιστικός προϋπολογισμός, δίχως τους φόρους, και τις τρεις χρονιές, ήταν κάτω από τα 7.000.000 ευρώ. Άλλες ομάδες έχουν τριπλάσια και πενταπλάσια μπάτζετ. Κερδίσαμε με 7.000.000 ευρώ αγωνιστικό μπάτζετ, ομάδες με 25.000.000 ευρώ. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο».

Τις «επικές» ανατροπές του Ολυμπιακού:

Γ.Α. «Είναι μήνυμα ζωής αυτό, ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Ό,τι και να γίνει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο τέλος συνήθως κερδίζουμε. Είναι ο τρόπος που νικάμε και τα πετύχαμε. Μάγκικα, πειραιώτικα, κρυστάλλινα. Με σεβασμό για όλους, προσγειωμένοι, σεμνοί και πεντακάθαρα. Γι’ αυτό και πανηγυρίζουμε έτσι, γι’ αυτό πανηγυρίζει έτσι και ο κόσμος. Μας δίνουν συγχαρητήρια ακόμα και φίλαθλοι άλλων ομάδων. Στην Μαδρίτη μας ζήτησε ένας φίλος του Παναθηναϊκού να βγάλουμε φωτογραφία και μας είπε ότι… έκλαψε. Υπάρχουν και υγιείς άνθρωποι».

Π.Α.: «Οι ανατροπές δεν γίνονται μόνο σε φάιναλ φορ αλλά και σε απλά ματς. Είναι στο DNA της ομάδας πλέον. Οι Έλληνες που παίζουν μεταλαμπαδεύουν στους ξένους αυτό το στοιχείο. Σίγουρα παίζει ρόλο και στον αντίπαλο που ξέρει ότι του ”΄ρχεται”. Όταν είπα για την ΤΣΣΚΑ ότι ”έτρεμαν τα χεράκια τους” δεν το είπα υποτιμητικά. Το ένιωθα στο γήπεδο και από τους οπαδούς και των άλλων ομάδων που την έβλεπαν να μη μπορεί να βάλει καλάθι. Προς τιμήν του και ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ μας έδωσε συγχαρητήρια. Είναι κύριος».

Το αν θα παραμείνει ο Σλούκας:

Γ.Α: «Ο Κώστας θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και εμείς θέλουμε να μείνει ο Σλούκας. Τώρα έχουμε το πρωτάθλημα».

Π.Α: «Θέλουμε να μείνει ο Σλούκας και πιστεύουμε πως θα μείνει».

Για τον Μπουρούση:

Γ.Α: «Ο Μπουρούσης έχει πει πολλά πράγματα για εμάς προσωπικά. Ακόμη και αν το έλεγε σε μία ιδιωτική συζήτηση, θα έπρεπε να ζητήσει ξεκάθαρη συγνώμη, όχι αν κάποιοι… θίχτηκαν. Ο Ίβκοβιτς τον τιμώρησε για το καλό της ομάδας, αλλά και για καλό δικό του. Εμείς δεν είχαμε κακία μαζί του. Τον στηρίξαμε όλα τα χρόνια και του φερθήκαμε καλά. Δεν του κρατάμε κακία».

Π.Α: «Είχε καλές προθέσεις ο Γιάννης, αλλά έπρεπε να ζητήσει μία ξεκάθαρη και αντρίκεια συγνώμη. Αυτό δεν το είχε κάνει. Έχει ωριμάσει, περιμένει δεύτερο παιδί και του ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Την κόντρα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

Π.Α: «Θα πω για τον χαιρετισμό στον Γιαννακόπουλο. Κατεβαίνουμε από τις εξέδρες του ΣΕΦ και πάμε να τον χαιρετήσουμε. Με τον πατέρα του και τον θείο του είχαμε επαφές, σε καλό επίπεδο. Λοιπόν, κερδίζουμε στο ΣΕΦ, αφού τον χαιρετήσαμε, και πάει στα αποδυτήρια και λέει “είμαι ο εφευρέτης τη αλητείας”. Την επόμενη μέρα, το λέω για πρώτη φορά, με παίρνει τηλέφωνο στο γραφείο και μου λέει “συγχαρητήρια για τη νίκη, ευχαριστώ για την καλή φιλοξενία”. Του είπα “να είσαι καλά Δημήτρη” και από τότε δεν έχω μιλήσει ξανά μαζί του».

Γ.Α: Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει διαλέξει έναν άλλο δρόμο και τρόπο. Εμείς δεν έχουμε κόντρα μαζί του. Βλέπετε πως το πρόβλημα με τον Γιαννακόπουλο είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο. Δεν αφορά μόνο εμάς. Εδώ στη συνάντηση κατά την διάρκεια του φάιναλ φορ, ασχολήθηκε και ο κ. Μπερτομέου με τον κ. Γιαννακόπουλο.

Π.Α: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον υγιή κόσμο του Παναθηναϊκού. Όσα προβλήματα υπάρχουν είναι εξαιτίας του κ. Γιαννακόπουλου. Να θυμίσω πως ο πρόεδρος του ΠΑΟ, ο Μάνος Παπαδόπουλος, είναι ο μόνος πρόεδρος παγκίτης. Ο Μάνος έχει και τις μετοχές και έχουμε κάνει και καταγγελία για αυτό το θέμα, με τις μετοχές. Βάσει του μπίζνες πλαν αυτός έχει τα λεφτά».

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.