high_heels

Σφοδρή κριτική δέχεται το Φεστιβάλ των Καννών από ηθοποιούς, σκηνοθέτες αλλά και τα

social media, εξαιτίας της εμμονής που υπάρχει για ένα συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα.

Οι άνδρες πρέπει να φορούν σμόκιν και μαύρα παπούτσια, οι γυναίκες να είναι καλοντυμένες και να ισορροπούν πάνω σε ψηλοτάκουνα περνώντας από το κόκκινο χαλί. Αυτό το τελευταίο είναι που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με αρκετές αναφορές στον ξένο τύπο, έδιωξαν από πρεμιέρα ταινίας στις Κάννες γυναίκες μέσης ηλικίας που φορούσαν ίσια παπούτσια.

«Προφανώς είναι κάτι πολύ απογοητευτικό», σχολίασε η ηθοποιός Εμιλι Μπλαντ, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή της «όλες θα έπρεπε να φορούν ίσια παπούτσια διαρκώς». Ο σκηνοθέτης Ντένις Βιλνέβ από την άλλη αστειεύτηκε ότι εκείνος και οι δύο άνδρες πρωταγωνιστές της ταινίας του, ο Μπενίσιο ντελ Τόρο και ο Τζον Μπρόλιν, θα φορέσουν ψηλοτάκουνα παπούτσια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κριστίν Ειμ προσπάθησε να τα μπαλώσει λέγοντας ότι το προσωπικό έκανε ένα λάθος. Δεν ήταν η μόνη περίπτωση που αναφέρθηκε όμως. Ο Ασίφ Καπάντια, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Ειμι Γουαϊνχάουζ, έγραψε στο Twitter ότι αρνήθηκαν και στη σύζυγό του την είσοδο στην πρεμιέρα του φιλμ το Σάββατο επειδή δεν φορούσε τακούνια, αλλά τελικά την άφησαν να περάσει.

Επίσης, σύμφωνα με την Τelegraph, σταμάτησαν τέσσερις φορές την Βαλέρια Ρίχτερ επειδή δεν φορούσε ψηλοτάκουνα. Μόνο που η δεν μπορεί να βάλει τέτοια παπούτσια από τη στιγμή που οι γιατροί ακρωτηρίασαν μέρος του αριστερού της ποδιού. Τελικά, της επέτρεψαν την είσοδο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.