Στη μάχη για είσοδο στα πανεπιστήμια 105.000 μαθητές

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝΑνοίγει σήμερα η αυλαία των πανελλήνιων εξετάσεων, με 105.000 μαθητές να προσέρχονται στα θρανία για να εξεταστούν στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Οι μαθητές διαγωνίζονται για μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τις οποίες οι 44.200 είναι σε ΑΕΙ και οι 24.145 σε ΤΕΙ.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους «καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους», υπενθυμίζοντας ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος του Ιουνίου. Τότε οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουνίου οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν τον ειδικό κωδικό τους, ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Star-fm.gr: Καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.