19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)

ολυμπιακοσΣτο «Παλάθιο δε ντεπόρτες δε λα Κομουνιδάδ δε Μαδρίδ» «χτυπά η καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ από σήμερα (15/5) μέχρι και την Κυριακή

(17/5) με τον Ολυμπιακό να εκπροσωπεί την Ελλάδα, στο 9ο Final Four της ιστορίας του, 3ο τα τελευταία 4 χρόνια και 5ο τα τελευταία 7, αλλά και στόχο το 4ο Ευρωπαϊκό (1997, 2012, 2013). Πρώτη αντίπαλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των παικτών του η ΤΣΣΚΑ Μόσχας -με προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη- των 6 τίτλων και των 14 φάιναλ φορ με το φετινό στον πρώτο χρονικά ημιτελικό (15/5, 19:00, ΝΕΡΙΤ, NOVA).

Στις 22:00 το τζάμπολ του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην πολυνίκη και οικοδέσποινα Ρεάλ Μαδρίτης των 8 τίτλων (τελευταίος το 1995) και την πρωτάρα Φενέρμπαχτσε του πολυνίκη προπονητή στη διοργάνωση, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με 8 κατακτήσεις.

Στους 4 προπονητές οι 2 είναι Έλληνες, λοιπόν με τους Γιάννη Σφαιρόπουλο και Δημήτρη Ιτούδη να φτάνουν στο φάιναλ φορ στην πρώτη μόλις χρονιά τους ως βασικοί στην Ευρωλίγκα.

Επτά Έλληνες τεχνικοί έχουν συμμετάσχει στην καταληκτική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά μόνο ένας… ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον Ολυμπιακό το 2013 (Λονδίνο) έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί. Εκτός από τον Δημήτρη Ιτούδη, πάντως η ΤΣΣΚΑ έχει εμπιστευτεί σε Έλληνα και τη θέση του βοηθού (Ανδρέας Πιστιόλης) και αυτή του γυμναστή (Κώστας Χατζηχρήστος με θητεία στον Ολυμπιακό), ενώ μέλος του τεχνικού τιμ της είναι και ο Ντάριλ Μίντλετον που φόρεσε για 5 χρόνια τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το ελληνικό στοιχείο εκπροσωπείται και σε παίκτες, καθώς ο διεθνής σέντερ Γιάννης Μπουρούσης φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο διεθνής γκαρντ Νίκος Ζήσης οργανώνει τη Φενερμπαχτσέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Το ελληνικό μπάσκετ θα εκπροσωπηθεί και στη διαιτησία, με τον Χρήστο Χριστοδούλου να επιλέγεται γι’ ακόμη μία φορά να διευθύνει αγώνες της καταληκτικής φάσης. Η τελευταία παρουσία του Πατρινού ρέφερι σε φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν πέρυσι, στο Μιλάνο (2014), όταν διηύθυνε τον τελικό ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος, «σφυρίζει» στο 4ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκα στην καριέρα του.

Η διοργανώτρια Αρχή ανακοίνωσε τα ονόματα των επτά διαιτητών που θα «σφυρίξουν» στους δύο ημιτελικούς της Παρασκευής (15/5), Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ, αλλά και στους δύο αγώνες της Κυριακής (17/5), δηλαδή «μικρό τελικό» και τελικό.

Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης είναι οι εξής: Χρήστος Χριστοδούλου (Ελλάδα), Ιλία Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σάσα Πουκλ (Ουκρανία) και Μπόρις Ρίτζικ (Ουκρανία). Επτά συμμετοχές σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας μετρά ο Σέρβος Ιλία Μπελόσεβιτς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ – ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ 2015 (Μαδρίτη)

Παρασκευή, 15 Μαϊου
19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)

Κυριακή, 17 Μαϊου
18:00 «Μικρός Τελικός»
21:00 ΤΕΛΙΚΟΣ

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.