Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απογοήτευση για τη στάση Ξυδάκη στη διεκδίκηση των Μαρμάρων

15 Μαΐου, 2015 by Σταματίνα

amal708_4 Την απογοήτευσή του για την δήλωση του Νίκου Ξυδάκη σχετικά με την υπόθεση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, εξέφρασε με δήλωσή του ο David Hill, πρόεδρος του διεθνούς συνδέσμου για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα.

Σε επιστολή του, ο κ. Hill επισημαίνει πως ο κ. Ξυδάκης απορρίπτει τη λύση δια της νομικής οδού, πριν καν ακούσει τις συμβουλές που έχουν να του προσφέρουν οι Βρετανοί δικηγόροι.

Μάλιστα, σημειώνει ότι ο κ. Ξυδάκης δεν περίμενε καν την τη συνάντηση με τους Βρετανούς δικηγόρους πριν αποφασίσει για το πως θα κινηθεί, ενώ τονίζει πως ο υπουργός πολιτισμού σε λίγες μέρες θα είχε στα χέρια του μια γραπτή πρόταση για το πως θα έπρεπε να κινηθεί η Ελλάδα προκειμένου να διεκδικήσει την επιστροφή των μαρμάρων.
Στην επιστολή του ο κ. Hill σημειώνει πως οι υποστηρικτές της Ελλάδας ανά τον κόσμο απογοητεύτηκαν από την στάση του έλληνα υπουργού.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2015 at 19:21 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply