«Έχουν γίνει προτάσεις για ενδιάμεσες λύσεις» λέει ο Yves Merch
ΕΥΡΩ - ΔΡΑΧΜΗ
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρότεινε τη λύση του διπλού νομίσματος που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει τους

δημοσίους υπαλλήλους της εάν ξεμείνει από ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.

Επισημαίνοντας πως η χώρα βρίσκεται σε «απελπιστική κατάσταση», ο Yves Merch, κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου δήλωσε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ότι η Ελλάδα μπορεί σύντομα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει «εργαλεία έκτακτης ανάγκης» για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

«Έχουν γίνει προτάσεις για ενδιάμεσες λύσεις, όπως η έκδοση ενός παράλληλου νομίσματος, των λεγόμενων IOUs. Όλα αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται στα εργαλεία έκτακτης ανάγκης που κάθε κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει αν δεν έχει άλλες επιλογές. Όμως αυτά τα εργαλεία έχουν υψηλό κόστος», επισήμανε ο Merch.

Σύμφωνα με τo άρθρο της Telegraph, η ΕΚΤ έχει ήδη αναλύσει πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο σενάριο να λειτουργήσει.

Βάσει της ανάλυσης, το 30% των Ελλήνων θα κατέληγε να λαμβάνει IOUs αντί για μετρητά, κάτι που ασκούσε περαιτέρω πίεση στις τράπεζες της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονταν να κάνουν συνεχώς αναλήψεις από τις οικονομίες τους.

Ο Merch άσκησε σφοδρή κριτική για την Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.