pakistan1-708

Οι πρεσβευτές της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων στο Πακιστάν σκοτώθηκαν σήμερα, όταν

ένα στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η πτώση προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι σύζυγοι των πρεσβευτών της Μαλαισίας και της Ινδονησίας, καθώς και οι δύο πιλότοι του ελικοπτέρου MI-17 έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Μία αντιπροσωπεία πρεσβευτών, διπλωματών και δημοσιογράφων επέβαινε σε τρία ελικόπτερα MI-17 στην περιοχή Τζιλγκίτ-Μπαλτιστάν (βορειοανατολικά), όταν ένα από τα ελικόπτερα συνετρίβη κατά την προσγείωσή του σε ένα σχολείο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλος της αντιπροσωπείας που επέβαινε στα άλλα δύο ελικόπτερα.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ μετέβαινε στην ορεινή βόρεια περιοχή Τζιλγκίτ σε ένα άλλο αεροσκάφος για να εγκαινιάσει τα δύο έργα όταν συνέβη το δυστύχημα. Επέστρεψε στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ασίμ Μπάτζουα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter πως, εκτός από τους τέσσερις ξένους, σκοτώθηκαν και οι δύο πιλότοι και διευκρίνισε πως οι πρεσβευτές της Πολωνίας και της Ολλανδίας περιλαμβάνονται στους τραυματίες.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως 11 ξένοι και έξι Πακιστανοί επέβαιναν στο MI-17, το οποίο συνετρίβη πάνω σε ένα σχολείο στο Τζιλγκίτ και έπιασε φωτιά.

Ο Φιλιππινέζος πρέσβης Domingo D. Lucenario Jr και ο Νορβηγός Leif H. Larsen

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.