Τραγική πτώση του 51χρονου στο κενό
κοσμοσ
Μια απόφαση που θα τον στοιχειώνει σε όλη του τη ζωή πήρε ο 28χρονος Joseph Faichney, ενώ έκανε κατάβαση με σχοινιά από έναν βράχο με τον φίλο του Malcolm Hall.

Ο 51χρονος αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τα σχοινιά ασφαλείας και βρέθηκε να αιωρείται επικίνδυνα 50 μέτρα πάνω από τα βράχια.

Πανικόβλητος ο άπειρος  Faichney που βρισκόταν πάνω στο βράχο, έδινε αγώνα να κρατηθεί.

Ήταν αντιμέτωπος με μία πολύ δύσκολη κατάσταση, είτε να τον τραβήξει ο φίλος του μέσα στη θάλασσα- ή πάνω στα βράχια- είτε να επιχειρήσει να σώσει τουλάχιστον τη δική του ζωή, κόβοντας το σκοινί που τον έδενε με τον 51χρονο. Σώζοντας έτσι τη δική του ζωή και στέλνοντας τον φίλο του σε βέβαιο θάνατο.

Ο Hall, που είχε βασικές γνώσεις κατάβασης με σχοινί, είχε προσφέρει την εκδρομή αυτή ως δώρο στον φίλο του για τα γενέθλιά του, τον περασμένο Ιούλιο. Έτσι μαζί βρέθηκαν σε απόκρημνη ακτή του Γιορκσάιρ στη Βρετανία.

Οι δύο άνδρες έψαχναν ένα ορυκτό πολύτιμο που εντοπίζεται στα συγκεκριμένα βράχια.

Πριν αρχίσουν την κατάβαση, όπως γράφει η Daily Mail, ο Hall έδεσε ένα σχοινί ασφαλείας σε τρία σημεία, κάτι όμως δεν πήγε καλά και μόλις εκείνος άρχισε να κατεβαίνει κάθετα το βράχο Kettleness, ύψους 115 μέτρων, ο Faichney βρέθηκε στην άκρη του βράχου αγωνιζόμενος να κρατήσει το βάρος του φίλου του.

Καθώς όλα έδειχναν πως τα πράγματα δεν πήγαιναν σε καλή κατεύθυνση, ο Faichney άρχισε να ουρλιάζει για βοήθεια.

«Σκεφτόμουν πως θα κατάφερνε να φτάσει κοντά στη βάση του βράχου. Κρατούσα το σκοινί σφιχτά αλλά άρχισε να σφίγγει στην πλάτη μου. Ούρλιαζα και ούρλιαζα και νόμιζα πως θα με τραβήξει κι εμένα κάτω, βρισκόμουν σε πανικό», ανέφερε ο 28χρονος στην κατάθεσή του.

Αφότου έκοψε το σχοινί που κρατούσε τον φίλο του, ο Faichney συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς έγινε αποδεκτό πως έκανε το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε για να σώσει τη ζωή του.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.