5AD637388DCF9BBA44704E473FE233CA Εξαγριωμένοι πολίτες ανά τον κόσμο έχουν εκφράσει εκατομμύρια ευχές-κατάρες για τα

κοινοβούλια της χώρας τους κατά καιρούς. Οχι ιδιαίτερα δημιουργικές είναι η αλήθεια. Αυτή η πρόταση όμως διαφέρει.

Δεν πρόκειται για ένα σύνθημα… ισοπέδωσης που ακούστηκε σε κάποια διαδήλωση, αλλά για μία τρελή πρόταση στη Μ. Βρετανία. Το «σπίτι» της πολιτικής εκεί είναι ένα κτίριο με πλούσια ιστορία, παράδοση και μεγαλοπρέπεια αιώνων. Θα μπορούσε όμως αυτό το εντυπωσιακό κτίριο να προσφέρει λύση στη στεγαστική κρίση του Λονδίνου;

Η απάντηση είναι «μάλλον όχι», αλλά αυτό δεν εμπόδισε μία ομάδα, την Generation Rent, να κάνει πρόταση να μετατραπεί το Ανάκτορο του Γουέστμινστερ σε διαμερίσματα με λογική τιμή. Η ιδέα τους είναι να μεταφερθεί η έδρα της βρετανικής δημοκρατίας στο Χαλ, βόρεια της χώρας.

Το κενό που θα δημιουργηθεί από την «εκκένωση» των χώρων που χρησιμοποιεί η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων θα μετατρεπόταν σε 364 διαμερίσματα, με ποικίλο μέγεθος και θέα τον Τάμεση, όπως αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Generation Rent, 35 βουλευτές από όλη τη Βρετανία νοικιάζουν δεύτερο σπίτι στο Λονδίνο, ώστε να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι μόνο το 2013 αυτό κόστισε στους φορολογούμενους 8 εκατομμύρια δολάρια.

Ετσι, μεταφέροντας την έδρα της κυβέρνησης στο Χαλ, μία πόλη με το φθηνότερο ενοίκιο στη Μ. Βρετανία, θα εξοικονομούνταν εκατομμύρια. Το Ανάκτορο Ουέστμινστερ είναι σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, όπου το κόστος αγοράς ή ενοικίασης κατοικίας γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

Βέβαια, ακόμη κι αν εξεταζόταν σοβαρά η πρόταση, θα υπήρχε ένα άλλο πρόβλημα που πηγάζει από την παλαιότητα του ίδιου του κτιρίου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, οι επισκευές που απαιτούνται να γίνουν σε αυτό αγγίζουν το κόστος των 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.