Tι είπαν στις καταθέσεις
σαββασ

Ανήκουστα ήταν αυτά που είπε ο πατέρας της τετράχρονης κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του που κράτησε πέντε ώρες. Για μετρ στο ψέμα και θέατρο κάνουν λόγο οι αξιωματικοί.

Σύμφωνα με το Mega, ο αστυνομικός που τον ανέκρινε είπε πως πρόκειται για έναν νεαρό που είναι απόλυτα ψύχραιμος, μεθοδικός και που πετύχαινε αυτό που ήθελε με την πονηριά του.

Αστυνομικός: Εχεις καταλάβει τι έχεις κάνει; Εχεις καταλάβει τι μου λες; Εχω ανακρίνει εγκληματίες και όλο το οργανωμένο έγκλημα, ξέρεις τι μου λες αυτή τηυ στιγμή;

Δράστης: Εγώ το μόνο που θέλω να μου φέρεις τώρα είναι ένα φραπέ γλυκό, ψωμί και να με πας και για τη δόση μου. Και θα είμαι μια χαρά με αυτά.

Ο 27χρονος δράστης επιμένει να λέει δεν σκότωσε αυτός το παιδί και ότι δεν ξέρει πως πέθανε η μικρή Αννυ.

Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν ψηλά στον τοίχο και αυτό σύμφωνα με ειδικούς δείχνει ένα βίαιο και ακαριαίο χτύπημα.

Σύμφωνα με τον φίλο του Σάββα το παιδί είχε υποστεί πολλές φορές κακοποίηση από τον πατέρα του.

    • Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί
    • Του είχε κάνει μπάνιο με κρύο νερό μέσα στον χειμώνα, σαν να το τιμωρεί για κάτι


Τι είπαν στις καταθέσεις

Ατάραχος, χωρίς να κυλήσει ούτε ένα δάκρυ από τα μάτια του, ο πατέρας-κτήνος, ο 27χρονος Σάββας, περιέγραψε σήμερα με κάθε λεπτομέρεια στον ανακριτή το πώς τεμάχισε και «εξαφάνισε», ουσιαστικά, την τετράχρονη κόρη του.

Τα αποσπάσματα από τις καταθέσεις των τριών πρωταγωνιστών της υπόθεσης στην Αστυνομία χθες, που φέρνει σήμερα στο φως το iefimerida.gr προκαλούν σοκ.

Ο δολοφόνος Σάββας περιγράφει καρέ καρέ το πώς εξαφάνισε το παιδί, η μητέρα της μικρής Αννυς τα όσα της έλεγε από το τηλέφωνο ο 27χρονος, ενώ εκείνη βρισκόταν στη Γερμανία, για την εξαφάνιση του παιδιού, ενώ τέλος ο φίλος και συγκάτοικος του πατέρα-κτήνους αποκαλύπτει ότι είχαν σχέση. Μια τραγική ιστορία που καθώς οι λεπτομέρειές της αποκαλύπτονται ώρα με την ώρα σοκάρει όλο και περισσότερο.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις καταθέσεις: 

      • Dimitrina Borisova (μητέρα μικρής Αννυς): 4/5/2015 -τελευταία κατάθεσή της στους αστυνομικούς

Η τελευταία φορά που μίλησε με το παιδί

«Ότι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν είναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και των ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί. Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε ότι περνούσε πολύ καλά με το Σάββα. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη μεγάλη Πέμπτη 9/4. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια…….», κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού, περιγράφοντας την τελευταία φορά που μίλησε με την κόρη της.

Η νεαρή μητέρα περιέγραψε ακόμη το πώς ο σύντροφός της ανακοίνωσε ότι το παιδί τους εξαφανίστηκε: «Από τότε μέχρι και τις 22/4 που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με το Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά. Μόνο στις 14/4 που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε θέλω να γυρίσεις. Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε. Γύρισα από τη Γερμανία 22/4 και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί….».

«Πούλησε τα παιχνίδια της για να το δει ο Θεός και να μας την γυρίσει πίσω»

Σοκ προκαλεί και ένα ακόμη σημείο της κατάθεσης της μητέρας. Χθες στη ΓΑΔΑ αποκάλυψε και την απίστευτη δικαιολογία που της είπε ο σύντροφός της για το γεγονός ότι πούλησε τα παιχνίδια του παιδιού: «Μάλιστα μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Αννυς για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε “για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ”».

Σε προηγούμενη κατάθεση της είχε μιλήσει για τη Σίλβια στην οποία είχε ισχυριστεί ότι είχε δώσει το παιδί. Μάλιστα την είχε περιγράψει στην αστυνομία.

Η νεαρή μητέρα αποκάλυψε ακόμη ότι την πίεζε ο Σάββας να φύγουν για τη Βουλγαρία λέγοντας ότι θα την θεωρούσε η αστυνομία υπεύθυνη για το χαμό του παιδιού.

«Κοιμήθηκε αγκαλιά με το παιδί πριν χαθεί»

Η μητέρα της μικρής Αννυς μάλιστα, κατέθεσε ότι όταν ο  Σάββας κλαίγοντας της ανακοίνωσε ότι είχε χαθεί το παιδί, της είπε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το κοριτσάκι αφήνοντας τα κλειδιά του διαμερίσματος πάνω στην πόρτα. Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι, της είπε, είχε χαθεί.

      • Stanislav Bakardzhiev ή Σάββας (ο πατέρας της μικρής): 4/5/2015  -προανακριτική κατάθεση

«Ξύπνησα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια»

«Δυο τρεις μέρες πριν τη μεγάλη Παρασκευή το παιδάκι μου ενώ κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει. Ξύπνησα την επόμενη μέρα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω», ανάφερε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς αποποιούμενος ότι ήταν αυτός που σκότωσε το παιδί.

Τι έκανε αφού εξαφάνισε το πτώμα

«Αφού τα πέταξα όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαζί με τις κουβέρτες, τα χάλια και ότι άλλο είχε λερωθεί με αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφώνια εξωτερικά γιατί είχε κι εκεί αίμα», είπε ο πατέρας κτήνος περιγράφοντας το πώς επιχείρησε να εξαφανίσει τα ίχνη της δολοφονίας.

«Μόλις ήπιαμε πρέζα με τον Νικολάι του τα είπα όλα»

Στη συνέχεια κάλεσε το φίλο του Νικολάι στο σπίτι για να τον φιλοξενήσει. Εκεί αφού ήπιανε πρέζα, του εξομολογήθηκε το έγκλημα:«Επειδή εγώ ήθελα πολύ να μιλήσω σε κάποιον αποφάσισα να του πω τι έγινε. Επειδή με έβλεπε διστακτικό μου είπε “πάμε να “γίνουμε” και μετά να μιλήσουμε”. Μόλις αγοράσαμε πρέζα ξεκίνησα να του λέω τα πάντα».

Προκαλεί ο δράστης: Το αγαπούσα το κοριτσάκι μου

Ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος, μάλιστα, εμφανίστηκε πέρα για πέρα προκλητικός στην κατάθεσή του χθες, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι αγαπούσε το παιδί του. «Θέλω να σας πω ότι το κοριτσάκι μου το αγαπούσα παρά πολύ ακόμα κι όταν τσακωθήκαμε με τη Δήμητρα. Ποτέ δεν χτύπησα ούτε της φώναξα…. Θέλω να με βοηθήσετε γιατί ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στην κόρη μου. Ότι έκανα το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί μου και τη γυναίκα μου».

      • Νικολάι-φιλος Σάββα

Την κακή συμπεριφορά που είχε απέναντι στο παιδί περιέγραψε στην κατάθεσή του και ο φίλος του παιδοκτόνου: «Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Όλα αυτά τα έκανε επειδή έπαιρνε ναρκωτικά. Τελευταία φορά είδα την Άννυ στις 8 Απριλίου».

«Μου άλλαζε συνεχώς την ιστορία για το τι έγινε… »

«Στις 17 -18 Απριλίου μου είπε: ”Αν ήσουν εσύ εδώ δεν θα είχε πάρει ο Θεός το παιδί. Το παιδί χάθηκε” μου είπε. Μετά μου είπε ότι το παιδί ροχάλιζε τη νύχτα και πνιγόταν και όταν αυτός ξύπνησε το πρωί είδε ότι το παιδί δεν ανέπνεε… Μετά μου άλλαξε την ιστορία και μου είπε ότι έκρυψε το παιδί. Μετά μου είπε ότι τεμάχισε και έβρασε το παιδί…”», προσέθεσε ο φίλος του δολφόνου.

      • Μάνα κατηγορούμενου: 28/4 -κατάθεση

«Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία…»

Σοκαριστική είναι και η κατάθεση της μητέρας του παιδοκτόνου καθώς είπε στους αστυνομικούς ότι ο γιος της μέχρι τελευταίας στιγμής της έλεγε ότι το παιδί χάθηκε. «Πριν 3-4 μέρες πήρα το Σάββα τηλέφωνο και τον ρώτησα τι κάνει η μικρή. Μου είπε ότι είναι καλά και του ζήτησα να μου τη δώσει να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί το παιδί κοιμάται. Τις επόμενες δυο μέρες του τηλεφωνούσα και δεν το σήκωνε. Προχτές με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι αν δω κάτι στην τηλεόραση να μη στεναχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία. Χτες με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε».

      • Aser Yanakiev (Φίλος Σάββα)

«Είχα σχέση με τον 27χρονο»

Εντωμεταξύ, κατάθεση στις Αρχές έδωσε και ένας ακόμη ομοεθνής φίλος του δολοφόνου ο οποίος είπε πως ήταν ζευγάρι με τον Σάββα στο παρελθόν. «Με το Σάββα γνωριστήκαμε το 2007. Αυτός τότε ήταν ζευγάρι με μια τραβεστί, τη Ρόζα. Επειδή έκανα παρέα με τη Ρόζα γνώρισα και το Σάββα. Το 2008 γίναμε ζευγάρι με το Σάββα και μέναμε σε ξενοδοχεία. Ήμασταν ζευγάρι μέχρι το 2010»

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.