salad2 Μικρά, κρυφά μυστικά

Τα καρυκεύματα, τα μπαχαρικά, ειδικά τα καυτερά, όπως είναι το πιπέρι καγιέν και τα βότανα παντός είδους δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό, μετατρέποντας το αυτόματα σε μία πανδαισία γεύσεων. Πλήρης γεύση, γεμάτο άρωμα, ικανοποιημένος ουρανίσκος όλα συνηγορούν σε ένα σωστό γεύμα χωρίς λιπαρά.

Δροσερό γιαούρτι

Αλήθεια δε σας έλειψε η γεμάτη και απλή γεύση ενός γιαουρτιού, χωρίς το σκόρδο, το αγγούρι κ.λπ; (Ναι το κολασμένο τζατζίκι εννοούμε). Το παραδοσιακό, με τα χαμηλά λιπαρά (προσοχή όχι το πλήρες) γιαούρτι μπορεί να γίνει ο γευστικός μας σύμμαχος στο κάψιμο των θερμίδων. Με εξαιρετική θρεπτική αξία, συμβάλλει στη μείωση του συνολικού λίπους του σώματος, ειδικότερα δε, του λίπους που συσσωρεύεται στην κοιλιακή περιοχή.

Τα SOS

Για να μπορέσουμε βέβαια να χάσουμε αυτά τα κιλά και αποτοξινωθούμε σωστά, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Άρα, αλκοόλ, ζάχαρη και έτοιμα φαγητά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο του αμαρτωλού μας παρελθόντος (όχι για πάντα, μην είμαστε υπερβολικοί) και γυρνάμε πλάτη στους πειρασμούς που μας καταδιώκουν. Συγκεντρωμένοι και με στόχο, ναι, θα τα καταφέρουμε.

Ολικής άλεσης για ολική απώλεια

Στροφή στην ποιότητα, δηλαδή στα προϊόντα ολικής αλέσεως. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, βοηθούν τον οργανισμό να παραμένει «χορτάτος» για περισσότερη ώρα, εμποδίζουν τις εξάρσεις ινσουλίνης, που ενεργοποιούν την αποθήκευση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς και είναι διαθέσιμα σε τεράστια ποικιλία, που μπορούμε να επιλέξουμε, χωρίς να πεινάσουμε.

Υγιή λιπαρά

Επειδή το Πάσχα μπουχτίσαμε από κρέας και λιπαρά, η λογική και κυρίως το στομάχι μας αναζητούν πλέον αλλού διατροφικά λίπη. Με απλά λόγια, στα “καλά λιπαρά”. Αυτό σημαίνει  Ω3 λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε αφθονία στα ψάρια. Ιδανικές πηγές τροφής, που συμβάλουν στο κάψιμο του λίπους.

Αντίο υδατάνθρακες, καλωσορίσατε υγιεινές σαλάτες με ψάρια. Και αν κάποιοι επιμένετε στην κρεατοφαγία, ένα στήθος κοτόπουλο θα σας ικανοποιήσει. Θυμηθείτε οι άπαχες πρωτεΐνες, όχι μόνο ενισχύουν τον μεταβολισμό, αλλά δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού για αρκετή ώρα, αφού καταναλωθούν.

Φρούτα και λαχανικά γευστικά

Ευτυχώς στην Ελλάδα, καλοκαίρι σημαίνει ένα πράγμα: αφθονία σε φρούτα και λαχανικά. Γεύσεις γλυκές, ξινές, πικρές, αλμυρές αλλά κυρίως ….απολαυστικές και διαιτητικές χωρίς τύψεις, για όλα τα γούστα. Άρα δικαιολογίες δε χωρούν. Αντικαθιστούμε τα πασχαλινά σνακ με φράουλες, μπανάνες, μήλα, αχλάδια, καρπούζια και ό,τι άλλο προτιμάμε και σύντομα θα δούμε το καλλίγραμμο σώμα μας να επανέρχεται στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Γαργαρο νερό

Το πολύτιμο και ανέξοδο αυτό αγαθό είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός μας από δω και στο εξής. Τα οφέλη πολλά: έχουμε αίσθηση πληρότητας , άρα δεν τρώμε κάθε τρεις και λίγο, ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας και τον ξεπλένουμε από τις τοξίνες του παρελθόντος. Ξεχνάμε αλκοόλ, αναψυκτικά και συμβιβαζόμαστε με νερό, που επειδή έχουμε κέφια συμπληρώνουν με  μέντα, με αγγούρι, έτσι για τη γεύση. Εναλλακτικά, επιλέγουμε πράσινο τσάι, το αποτοξινωτικό.

 

 

 

clickatlife

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.