ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟ Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ.Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με τον Ανγκούλο στο 43΄ με τον Μπενίτες να ισοφαρίζει στο 83′.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στους φιλοξενούμενους, που στο 16΄ είχαν μια καλή ευκαιρία αλλά ο Ρομπέρτο σταμάτησε σωτήρια το πλασέ του Άρσιτς (16΄).

Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 18΄, όταν ο Σιόβας σταμάτησε κατά λάθος τον Μπενίτες που ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Η τακτική του Απόλλωνα, που περίμενε υπομονετικά μέχρι να βρει χώρους για αντεπίθεση, απέδωσε στο 44΄ με τον Άρσιτς να κατεβαίνει από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον Ανγκούλο που έκανε με ευκολία το 0-1.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο όποτε και αύξησαν την πίεση τους οι γηπεδούχοι.

Στο 80΄ ο Μπενίτες σούταρε και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στην εστία ο Ντοσεβί την έσπρωξε στα δίχτυα αλλά καταλογίστηκε σε (οριακή) θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Στο 83΄ όμως ο Μπενίτες κατάφερε να σκοράρει με κοντινή προβολή μετά από παράλληλο γύρισμα του Φορτούνη και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Μπενίτες-Βασιλαντωνόπουλος, Ηρακλής, Χατζή, Σουάνης

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά(72΄ Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (61΄ Φουστέρ), Ντομίνγκες, Χάρα (62΄ Μιλιβόγεβιτς), Μπενίτες.

Απόλλωνας Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Λίτσης, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής, Χατζής, Μπαμ Μπαμ (81΄ Πινέιρο), Φαρινόλα (69΄ Σουάνης), Άρσιτς (89΄ Γκόλιας), Ανγκούλο.

Ιστορική πρόκριση της Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ιστορική πρόκριση της Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου ΕλλάδαςΗ Ξάνθη προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς η νίκη με 1-0 στο «Καυτανζόγλειο» επί του Ηρακλή στον πρώτο αγώνα αποδείχθηκε αρκετή για τους Θράκες, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι του «Γηραιού» με 0-0 στα Πηγάδια.

Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη από το ξεκίνημά του, με επακόλουθο ο διαιτητής Στυλιάρας να έχει δείξει πέντε κίτρινες κάρτες ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, το θέαμα και η ποιότητα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Πασά στο 33ο λεπτό που απέκρουσε ο Κυριακίδης και ακόμη μία απόκρουση του Έλληνα τερματοφύλακα στο 41΄, σε κεφαλιά του Περόνε, άλλες συγκινήσεις δεν υπήρξαν στα πρώτα 45 λεπτά.

Η κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) του Ρομάνο στο 59ο λεπτό, για μαρκάρισμα στον Λουσέρο, άφησε τον «Γηραιό» με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της συνάντησης και, ταυτόχρονα, έδωσε το έναυσμα για να ξεσπάσει ένταση σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι να διακόπτεται για περίπου ένα δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν επιθετικά για πρώτη φορά μόλις στο 71΄, όταν ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Μπέρτου, για να απαντήσει ο Ηρακλής στο 77΄, με τον Ράνο να χάνει το κοντρόλ μπροστά από τον Κυριακίδη και μαζί μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.

Προϊόντος του χρόνου και έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα οι παίκτες του Λουτσέσκου άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα για να κυλίσουν τα λεπτά και να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τον αντίπαλο και το πέτυχαν, χάνοντας μάλιστα μια καλή ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Κλέιτον.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 59΄ Ρομάνο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καπετάνος, Σολτάνι, Ράνος, Κυριακίδης – Ρομάνο, Ζιαμπάρης, Περόνε, Πασάς

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (90΄+ Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (74΄ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53΄ Ράνος).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75΄ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87΄ Κάσσος), Πασάς (81΄ Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.