«Πάγιο αίτημα των θεσμών» (δηλαδή της τρόικας) αποτελεί και το ζήτημα της αρπαγής των αποθεματικών των δημόσιων φορέων, όπως αποκάλυψε χτες υψηλόβαθμος παράγοντας της Ευρω-ζώνης, «αίτημα» που έσπευσε να ικανοποιήσει η συγκυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ LOGOΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υφαρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών που υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας για να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις στους εταίρους.

Πρόκειται για πλευρά της συμφωνίας επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μάρτη. Είναι γνωστό πως τα ταμειακά αυτά διαθέσιμα προορίζονται για μικρά και μεγάλα έργα ή για την ικανοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών του λαού (λειτουργία παιδικών σταθμών, δομές πολιτισμού, αθλητισμού κ.λπ.).

Αδυνατούν επομένως οι δήμοι και οι περιφέρειες να υλοποιήσουν το τεχνικό τους πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα η μισθοδοσία καλύπτεται μόνο για το επόμενο 15θήμερο, αφού από την υποχρεωτική δέσμευση εξαιρούνται μόνο τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Μετά το δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί; Μήπως η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) και η ανταποδοτικότητα των λειτουργιών των δήμων;

Μήπως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών;

Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια της συγκυβέρνησης, να πάρει τα λεφτά των εργαζομένων για να αποπληρώσει ένα χρέος που ο λαός δεν το έχει δημιουργήσει.

Καλούμε τους δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όχι μόνο να μην επιτρέψουν να προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών τους, αλλά να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική. Να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Κοζάνη, 22-04-2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.