bonhamas-708 Το στρες και η αδιαθεσία δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο. Ειδικά στην περίπτωση που αυτά αφορούν στην ερωτική διάθεση.

Όλοι το έχουμε ακούσει, όλοι το έχουμε αισθανθεί. Η οικονομική κρίση έχει φέρει…κρίση και στην ερωτική μας ζωή. Η διάθεση ενός άντρα επομένως, που καλείται να φροντίσει καθημερινά για δουλειά, οικονομικές υποχρεώσεις, ενδεχομένως οικογένεια αλλά και γενικότερα το μέλλον του έρχεται αντιμέτωπη με 4 βασικούς “εχθρούς”.

Χαμηλή τεστοστερόνη
Η τεστοστερόνη είναι βασική ανδρική ορμόνη και μία έστω μικρή πτώση στα επίπεδά της μπορεί να αποβεί “μοιραία” για την ερωτική ζωή. Πρώτη κίνηση για κάποιον που έχει παρατηρήσει ότι δεν έχει διάθεση για σεξ είναι να ελέγξει τα επίπεδα τεστοστερόνης του. Αυτό μπορεί να το κάνει ένας ουρολόγος.



Ωστόσο, ενώ η τεστοστερόνη βαθμιαία, με την πάροδο του χρόνου μειώνεται- περίπου 1% κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 ετών και 1 με 5% στους άντρες μέχρι 60 ετών- αυτό μπορεί να οφείλεται και σε κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς. Αν πάσχετε από υποθυρεοειδισμό, μπορεί η σεξουαλική σας επιθυμία να είναι χαμηλή αλλά δεν πρόκειται για μία αδιέξοδη κατάσταση. Ελέγξτε τις ορμόνες σας και με ειδική συμβολή του γιατρού σας μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα σας και την ερωτική σας διάθεση ταυτόχρονα.

Για την ερωτική διάθεση υπάρχουν βέβαια και ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε πριν τη λήψη τους να μιλήσετε με τον γιατρό σας γιατί σε περιπτώσεις όπως καρδιακά νοσήματα, υψηλή πίεση, διαβήτης και κατάθλιψη, η χορήγηση κάποιου φαρμάκου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ενός γιατρού μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.

Βάρος
Αν ξαφνικά αποκτήσετε βάρος, χωρίς αυτό να οφείλεται σε ιατρικούς λόγους, μπορεί η ερωτική διάθεσή σας να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όπως ακριβώς και στην περίπτωση των γυναικών, τα κιλά μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά για τους άντρες. Η ψυχολογία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ερωτική διάθεση και αν κάποιος έχει πάρει κιλά, ενδεχομένως να είναι ένα δείγμα ότι δεν είναι ευτυχισμένος ή ικανοποιημένος με τη ζωή του και βρίσκει διέξοδο στο φαγητό και όχι στον έρωτα.

Το φαγητό μπορεί να αποτελέσει ένα είδος ευχαρίστησης και ικανοποίησης, μία κατάσταση που με τη σειρά της μπορεί να μειώνει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό. Απόρροια αυτού είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η ανασφάλεια. Όλα αυτά κινούνται σε έναν φαύλο κύκλο, που έχει σαν αποστολέα και παραλήπτη τη χαμηλή ή ακόμα και ανύπαρκτη ερωτική διάθεση.

Άγχος
Το άγχος είναι καθοριστικός παράγοντας για τις ζωές όλων σε όλους τους τομείς. Δε θα μπορούσε ο ερωτικός να μείνει εκτός. Το στρες μπορεί στην κυριολεξία να εξαλείψει κάθε ίχνος ερωτικής διάθεσης. Ειδικά το εργασιακό στρες, οι υπερβολικές ευθύνες, η αβεβαιότητα για το επαγγελματικό μέλλον κ.λπ. είναι ικανά να “σκοτώσουν” την όποια ερωτική επιθυμία και να οδηγήσουν ανά περιπτώσεις ακόμα και σε ανδρική ανικανότητα.

Επίσης, αν κάποιος άνδρας δεν αισθάνεται ιδιαίτερα παραγωγικός ή θεωρεί ότι είναι κακός στη δουλειά του, αυτό μπορεί να του ακυρώσει τον ανδρισμό, να τον “ευνουχίσει” συναισθηματικά. Η επιλογή των ναρκωτικών ουσιών ή του αλκοόλ ως διέξοδος σίγουρα δεν είναι λύση καθώς μπορεί να δημιουργήσει μία κατάσταση που γυρνά μπούμερανγκ.

Θυμός
Αν κάποιος άνδρας αισθανθεί ότι η γυναίκα του ή η σύντροφός του του ορίζει τη σεξουαλική ζωή (με το πότε και αν η γυναίκα θέλει να κάνει σεξ δηλαδή) τότε μπορεί να θυμώσει τόσο ώστε να επηρεαστεί η διάθεσή του. Ανάλογα με το πόσο θυμωμένος είναι κάποιος (γεγονός που εξαρτάται από τη φύση της ερωτικής του ζωής με τη σύντροφό του) ενδεχομένως να αναζητήσει μία εξωσυζυγική σχέση. Μια τέτοια αρρωστημένη κατάσταση σίγουρα χρειάζεται την βοήθεια κάποιου ειδικού. Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού βασίζεται στην επικοινωνία και όχι στα ζωώδη ένστικτα. Και όπως λένε οι ειδικοί το καλύτερο αφροδισιακό είναι το μυαλό.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.