tzin-katharisma-708 Τα τζιν μπορεί να τα θεωρούμε όλοι… άθραυστα, όμως στην πραγματικότητα θέλουν ειδική φροντίδα για να μη

φθαρούν και να μη χάσουν το χρώμα τους.

Οι περισσότεροι τα πετούν απλά στο πλυντήριο και στη συνέχεια στο στεγνωτήριο, ωστόσο αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο, δεδομένου ότι το ζεστό νερό κάνει τα τζιν να «μπαίνουν» και να ξεθωριάζουν.

Για να μείνει το τζιν σας για πάντα σαν καινούργιο, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες:

Πλύντε τα τζιν σας περιστασιακά, όχι κάθε φορά που τα φοράτε.
Αποφύγετε να τα βάζετε στο πλυντήριο. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση, βάλτε το στο πλυντήριο γυρισμένο από την ανάποδη και πλύνετέ το σε πρόγραμμα για ευαίσθητα.
Ποτέ μην βάζετε το τζιν στο στεγνωτήριο. Απλώστε το κάπου να στεγνώσει με την… ησυχία του. Προσοχή, δεν το απλώνουμε ποτέ κάτω από τον ήλιο.
Αποφύγετε να το πλένετε με σαπούνι. Πλύνετέ το με ξύδι, το οποίο δρα σαν φυσικό καθαριστικό και βοηθά το χρώμα να μένει στη θέση του. Συγκεκριμένα γεμίστε μια λεκανίτσα με κρύο νερό, διαλύστε μια κούπα ξύδι, βάλτε το τζιν σας μέσα και αφήστε το για περίπου μια ώρα. Αλλά και για τους λάτρεις του πλυντηρίου, μπορούν να βάλουν το τζιν στον κάδο σε κρύο πρόγραμμα και αντί για απορρυπαντικό να βάλουν μια κούπα ξύδι. Η μυρωδιά του ξυδιού θα φύγει καθώς το ρούχο θα στεγνώνει…
Οταν υπάρχει κάποιος τοπικός λεκές, μην σπεύσετε να το βάλετε στο πλυντήριο. Καθαρίστε το τοπικά με ένα καθαριστικό λεκέδων το οποίο θα αφήσετε πάνω στον λεκέ για λίγα λεπτά και εν συνεχεία θα το αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί.
Δοκιμάστε το καθάρισμα με… ατμό. Πώς; Κρεμάστε το στο μπάνιο ενώ θα κάνετε το καυτό σας ντους. Το τζιν θα απορροφήσει τους υδρατμούς και τη μυρωδιά του σαπουνιού και θα μυρίζει σαν φρεσκοπλυμμένο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.