Θα προβλέπουν πάγωμα μέχρι και του 50% του δανείου έως και για 10 χρόνια
λεφτα
Νέα ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των δόσεών τους σχεδιάζεται από τράπεζες αναφορικά με το μεγάλο πονοκέφαλο των «κόκκινων» δανείων.

Η νέα ρύθμιση που προωθείται για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προβλέπει το «πάγωμα» για ποσοστό μέχρι και το 50% του δανείου για διάστημα που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση ουσιαστικά ο οφειλέτης δεν θα καλείται να πληρώνει τόκους που αναλογούν στο τμήμα του δανείου που έχει «παγώσει».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, για τους συνεπείς δανειολήπτες θα προβλέπονται ειδικά μπόνους και άτοκες δόσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια θα τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο μήνα, με τους δανειολήπτες να μπορούν να μεταθέσουν την οφειλή τους από 4 έως 10 χρόνια.

Το «πάγωμα» του 50% του δανείου θα παρέχει τη δυνατότητα μείωσης της δόσης στο μισό χωρίς το υπόλοιπο μισό να επιβαρύνεται με τόκους.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους ακόμα κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, υπό την προϋπόθεση να μπορούν να αποδείξουν την αδυναμία τους αυτή με την περιουσιακή και εισοδηματική τους κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, τέτοια «πακέτα» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν ήδη σχεδιαστεί από δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με στόχο να μειωθεί ο όγκος των «κόκκινων» δανείων που φτάνουν τα 75 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.