EUROPA LEAGUEΗ Νάπολι δεν αστειευόταν και πήγε στη Γερμανία για να… καθαρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Και το έκανε με εμφατικό τρόπο κερδίζοντας με 4-1 την Βόλφσμπουργκ με σκόρερ τους Ιγκουαίν (15′), Χάμσικ (23′, 64′) και Γκαμπιαντίνι (77′). Ετσι, ο επαναληπτικός έχει πια διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά το γκολ του Νικλας Μπέτνερ στο 80′.

Στην Ανδαλουσία έγινε εκπληκτικό ματς με την Ζενίτ να προηγείται στο πρώτο ημίχρονο (29′) με τον Ραγιάντσεφ και την Σεβίλλη να πιέζει ασφυκτικά με πολλές ευκαιρίες, μεγάλες φάσεις και ένα… τσουβάλι κόρνερ. Τελικά ισοφάρισε με τον Μπάκα στο 73′ και στο  87′ πήρε τη νίκη με 2-1 με το υπέροχο γκολ του Ντενίζ Σουάρες.

Το γκολ του Λενς από το πρώτο ημίχρονο (36′) έδινε την νίκη στη Ντιναμό Κιέβου επί της Φιορεντίνα αλλά οι Ιταλοί ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Μπαμπακάρ στο 90′ και έτσι έχουν ξανά το πάνω χέρι στον επαναληπτικό.

Ματς χωρίς γκολ είχαμε στο Βέλγιο μεταξύ της Κλαμπ Μπριζ και της Ντιένπρ, η οποία είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στην προηγούμενη φάση του θεσμού.

Τελικά αποτελέσματα των προημιτελικών

Βόλφσμπουργκ – Νάπολι 1-4 (79’ Μπέντνερ / 15′ Ιγκουαΐν, 23΄, 64’ Χάμσικ, 77’ Γκαμπιαντίνι)

Σεβίλλη – Ζενίτ 2-1 (73’ Μπάκαμ 87’ Ντένις Σουάρεθ / 29′ Ριαζάντσεφ)

Ντιναμό Κιέβου – Φιορεντίνα 1-1 (36’ Λενς / 92’ Μπαμπακάρ)

Μπριζ – Nτιενπρ 0-0

 

 

 

 

 

Τάσος Καπετανάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.