2070868436762058083e108006e34b46_L

Μπορείτε να καταλάβετε έναν σύζυγο που είναι επιρρεπής στην απιστία; Αν είναι

δυσαρεστημένος με τη σύζυγό του, προφανώς και θα την εξαπατήσει, σωστά; Όχι απαραίτητα.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Rutgers, το 56% των ανδρών που έχουν απιστήσει ισχυρίζονται ότι  γάμος τους είναι ευτυχισμένος. Είναι, όπως δηλώνουν, ικανοποιημένοι με την σχέση τους και δεν ψάχνουν για μια διέξοδο, παρόλα αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται στο κρεβάτι με άλλες γυναίκες. Οι ειδικοί εξηγούν αυτό το …σπάνιο φαινόμενο.

Οι περισσότεροι άντρες είναι ερωτευμένοι με την γυναίκα τους όταν απιστούν


Οι άντρες που έχουν υποπέσει στο παράπτωμα της απιστίας δεν σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένοι με τη σύζυγό τους. «Η απιστία συνήθως γίνεται όταν η αγάπη είναι συντροφική, όταν το ζευγάρι έχει αρχίσει να ηρεμεί ή έχουν παιδιά και η ζωή τους έχει στερεοποιηθεί», λέει η κλινική ψυχολόγος Andra Brosh.  Παρά λοιπόν το γεγονός ότι το συναίσθημα δεν λείπει από τη ζωή τους, φαίνεται πώς υπάρχει χώρος και για το ειδύλλιο. Συχνά οι γυναίκες υποφέρουν στην σιωπή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν από τον σύζυγό τους. Για να αποφευχθεί αυτό στο γάμο σας, βρείτε χρόνο για σεξ και συζητήστε τις ελπίδες και τα όνειρά σας.

Οι άνδρες συνήθως απιστούν με γυναίκες που ήδη γνωρίζουν

Οι άντρες συνήθως δεν απατούν την γυναίκα τους με κάποια τυχαία που γνώρισαν σε ένα μπαρ. Η σύμβουλος σχέσεων Mary Jo Rapini εξηγεί, «Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι όλες οι γυναίκες που είναι το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση είναι ανήθικες. Δεν είναι αλήθεια. Η απιστία συνήθως ξεκινά από την φιλία.» Στην πραγματικότητα, σχεδόν το  60% των περιπτώσεων ξεκινούν από τον χώρο εργασίας σύμφωνα με το Focus. Βεβαιωθείτε ότι ο σύζυγός σας αισθάνεται περισσότερο συνδεδεμένος με εσάς παρά με την συνεργάτιδα του στη δουλειά.. Φροντίστε επίσης να ξαπλώνετε την ίδια ώρα το βράδυ και να βρίσκετε χρόνο για συζητήσεις και χάδια.

Οι άντρες εξαπατούν για να σώσουν τον γάμο τους.

«Οι άνδρες αγαπούν τις συζύγους τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να διορθώσουν τα προβλήματα της σχέσης τους. Προτιμούν λοιπόν να κοιτάνε έξω για να κλείσουν τις τρύπες στον γάμος τους» λέει η οικογενειακή θεραπεύτρια Susan Mandel. Οι άνδρες επίσης τα θέλουν όλα δικά τους και πιστεύουν πώς η «άλλη» γυναίκα θα εξαφανιστεί όποτε το θελήσουν. Στη συνέχεια θεωρούν πώς θα ζήσουν ακόμα πιο ευτυχισμένοι με την νόμιμη γυναίκα και η εκάστοτε ερωμένη θα είναι το «αλατοπίπερο.»

Οι άνδρες μισούν τον εαυτό τους μετά την απιστία

Μπορεί να τους θεωρούμε απατεώνες και ανήθικους στην πραγματικότητά όμως κι εκείνοι δεν έχουν την καλύτερη ιδέα για τον εαυτό τους. Όπως υποστηρίζει ο σύμβουλος σχέσεων Charles J. Orlando μετά τη απιστία οι άντρες αισθάνονται αποτυχημένοι ως άνθρωποι.

Οι άπιστοι άντρες έχουν όρεξη να κάνουν σεξ με την σύζυγό τους

Όταν ένας άνθρωπος είναι άπιστος γίνεται υπερκινητικός σεξουαλικά. Η σεξουαλική του ορμή έχει ξυπνήσει δηλαδή και η σύζυγός τους εξακολουθεί να είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο αισθάνεται σεξουαλικά άνετα. Εάν λοιπόν παρατηρείτε μια αλλαγή στην σεξουαλική σας ζωή με τον σύζυγο να είστε σε επιφυλακή…

Οι απιστίες των γυναικών είναι πιο επικίνδυνες

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα δείχνει ότι άνδρες και γυναίκες εξαπατούν με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά «οι λόγοι που τα δύο φύλα οδηγούνται στην απιστία είναι διαφορετικοί», λέει ο Orlando. Εξηγεί  ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εξαπατήσουν για συναισθηματική ικανοποίηση. Η νοερή μάλιστα απιστία, χωρίς επαφή είναι το πιο καταστροφικό είδος απιστίας. Τότε είναι που υπάρχει συναισθηματική επένδυση στο «τρίτο πρόσωπο» και προφανώς ο γάμος έχει ήδη τελειώσει.

Πολλές γυναίκες ξέρουν ότι οι σύζυγοί τους είναι άπιστοι

Αλλά εξακολουθούν να μένουν στον γάμο για χάρη των παιδιών τους ή για να αποφύγουν την ταπείνωση και τις οδυνηρές διαδικασίες που φέρνει ένα διαζύγιο. Είναι και αυτό μια άποψη!

Η απιστία μπορεί να σώσει τον γάμο

Είναι η απιστία θάνατος για μια σχέση; Όχι πάντα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αναζωπυρώσει τον γάμο. Οι άνδρες συνειδητοποιούν πώς θέλουν να περάσουν το υπόλοιπό της ζωής τους με την σύζυγό τους και αντιλαμβάνονται ότι η νέα σύντροφός δεν είναι τόσο τέλεια όσο νόμιζαν!

baby

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.