EBB560497773BA021EBFD95F350186A2
Η Mitsubishi αποχαιρετά το θρυλικό μοντέλο

Ως γνωστόν, η Mitsubishi δυστυχώς έχει αποφασίσει την κατάργηση του θρυλικού της μεσαίου sedan, του Lancer Evolution. Η τρέχουσα λοιπόν, 10η γενιά θα είναι η τελευταία του. Η ιαπωνική εταιρεία έχει σκοπό να αποχαιρετήσει το διάσημο EVO με μια τελευταία έκδοση που θα ονομάζεται «Final Edition».

Στα τέλη του 2014 η Mitsubishi είχε παρουσιάσει ένα concept γι’ αυτήν την τελευταία έκδοση, το οποίο από το δίλιτρο Turbo κινητήρα απέδιδε το εξωφρενικό νούμερο των 473 ίππων, νούμερο που δεν ήταν δυνατόν απ’ ό,τι φαίνεται να διατηρηθεί στην τελική έκδοση παραγωγής του Lancer Evolution.

Προς το παρόν, η μέγιστη ισχύς του είναι άγνωστη, ωστόσο θα είναι ανώτερη από τους 295 ίππους του στοκ EVO X. Στα επιμέρους τεχνικά, το αυτοκίνητο θα διαθέτει ένα χειροκίνητο πεντάρι κιβώτιο, δεκαοχτάρες, ελαφριές ζάντες της BBS, ενώ την ανάρτηση έχει αναλάβει η Bilstein για τα αμορτισέρ και η Eibach για τα ελατήρια.

Τα δε φρένα, τα έχει αναλάβει ο συνήθης ύποπτος Brembo με πολυέμβολες δαγκάνες και μεγάλους αεριζόμενους δίσκους. Το αυτοκίνητο θα παραχθεί στην Ιαπωνία σε χίλια κομμάτια και θα αποτελούν τα απολύτως τελευταία EVO που θα παραχθούν ποτέ.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.