κιναΚάποτε ήταν μια απλή εργάτρια σε κάποιο εργοστάσιο της Κίνας που έφτιαχνε γυαλί για ρολόγια. Με καταγωγή από ένα χωριουδάκι, μεγαλωμένη σε μια πάμφτωχη οικογένεια με καμιά βοήθεια από πουθενά. Από τότε, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι κι έτσι σήμερα η Ζου Κινφέι είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας.

Ο μισθός της ως εργάτρια δεν ξεπερνούσε τις 137 ευρώ τον μήνα, ποσό που έστελνε σχεδόν αυτούσιο στον πατέρα της που είχε μείνει πίσω στο χωριό, τυφλός μετά από εργατικό ατύχημα. Τη μητέρα της την είχε χάσει όταν ήταν ακόμη 5 ετών.

Στο εργοστάσιο άρχισε να δουλεύει από την εφηβεία της, κάποια στιγμή όμως ένιωσε να την πνίγει η μονότονη δουλειά της και αποφάσισε να παραιτηθεί. Τότε ήταν που τα αφεντικά της αποφάσισαν να της δώσουν προαγωγή και να την τοποθετήσουν σε ένα τμήμα που μόλις είχε συσταθεί.

zhu1a

H ταυτότητα της Ζου όταν ήταν εργάτρια σε εργοστάσιο γυαλιού

“Ίσως τους εξέπληξε το γεγονός ότι μία χωριατοπούλα μπορούσε να γράψει, γι’ αυτό αποφάσισαν να μου δώσουν την ευκαιρία”, είπε η ίδια σύμφωνα με την Daily Mail.

Στα 22 της, με κεφάλαιο τις 2.400 ευρώ που είχε κερδίσει δουλεύοντας υπερωρίες- τα μόνα χρήματα που δεν έστελνε στον πατέρα της- ίδρυσε την Lens Technology, τις μετοχές της οποίας μπορεί πλέον να αγοράζει όλος ο κόσμος. Πλέον η εταιρεία της, η οποία κατασκευάζει οθόνες τεχνολογίας touch screen, είναι πάροχος της Apple και των περισσότερων εταιρειών που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα. Η εξέλιξη αυτή μεταμόρφωσε τη 45χρονη στην πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας, καθώς η αξία της εταιρείας της εκτιμάται στα 6,75 δισ. ευρώ.

Σήμερα, η Κινφέι, μπορεί πλέον να καυχιέται πως είναι πιο πλούσια από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Κι όμως, η πάλαι ποτέ εργάτρια από την επαρχία Χιουνάν αυτή τη στιγμή έχει υπό τις εντολές της περί τους 60.000 εργάτες και, κατά κοινή ομολογία, δεν αισθάνεται καθόλου άνετα με τη φήμη που έχει αποκτήσει.

“Δεν έχω τα προσόντα να είμαι πρόσωπο με υψηλό προφίλ. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην παρασύρεται κανείς από τις σειρήνες της επιτυχίας, αλλά και να μην καταβάλλεται όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά”, ανέφερε η ίδια στη Hunan Daily.

H Ζου έγινε διάσημη όταν η Lens έκανε το ντεμπούτο της στον δείκτη Shenzhen στις 18 Μαρτίου. Η καθαρή της αξία αυξήθηκα κατά 452% (!), με τη μετοχή της να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο επί 13 συνεχόμενες ημέρες.

Ετσι, η 45χρονη “εκθρόνισε” την Τσαν Λάιουα από τη θέση της πλουσιότερης γυναίκας στην Κίνα, που ίδρυσε και προεδρεύει της εταιρείας ακίνητης περιουσίας Fuwah International στο Πεκίνο, με περιουσία 6,6 δισ. ευρώ.

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.