τσιπρας  μερκελ 2Έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τις συνεχείς αλλαγές της στάσης της στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και την διαφορά στις απόψεις των στελεχών της ασκεί το πρακτορείο Reuters σε άρθρο ανάλυσης που δημοσιεύει, με εκτενή αναφορά στην υπόθεση του λιμανιού του Πειραιά.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, το πρακτορείο τονίζει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση “δεν ξέρει τι θέλει”, επικαλούμενη πηγή των δανειστών που κάνει λόγο για “κακοφωνία” και για απορία σχετικά με το “ποιος κάνει κουμάντο”.

“Αρχικά ήταν προς πώληση, μετά η συμφωνία απορρίφθηκε, μετά η πώληση επανήλθε και τώρα πρόκειται να αποτελέσει κοινοπραξία, ίσως όμως και όχι. Λίγα θέματα συνοψίζουν τη σύγχυση των δύο πρώτων μηνών διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα καλύτερα από την απίστευτη οδύσσεια του λιμανιού του Πειραιά, ένα προπύργιο των μαχητικών συνδικαλιστών”, γράφει το Reuters.

“Δεν είναι ξεκάθαρο αν ξέρει ακόμη και η ίδια κυβέρνηση αν είναι το λιμάνι ανοιχτό για πλειοδότες, με δεδομένες τις πολλαπλές αντικρουόμενες δηλώσεις που έχουν γίνει χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης Τσίπρα”, προσθέτει.

Και συνεχίζει επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλαωμάτη: “Το μήνυμα είναι εξίσου μπερδεμένο στις συζητήσεις με τους δανειστές, που επηρεάζουν την οικονομική επιβίωση της χώρας που ξεμένει από μετρητά, όπως ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης που εμπλέκεται στις συζητήσεις. ‘Είναι η κακοφωνία που φαίνεται’, δήλωσε”.

Το Reuters εκτιμάει πως “η ανικανότητα να συμφωνήσει, πόσο μάλλον να εφαρμόσει, μια κοινή γραμμή στις ιδιωτικοποιήσεις υπογραμμίζει τις προκλήσεις που ο Τσίπρας αντιμετωπίζει για να πείσει τους δανειστές ότι η κυβέρνησή του είναι αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις και αξίζει την οικονομική βοήθεια”.

Το άρθρο χαρακτηρίζει “πρωτάρη” τον Έλληνα πρωθυπουργό, για τον οποίο σημειώνει ότι πρέπει να συνδυάσει τις διαφορετικές φωνές μέσα στο ίδιο το κόμμα του.

Συμπληρώνει ότι ο κ. Τσίπρας έχει “ελάχιστο περιθώριο για σημαντικές υποχωρήσεις”, χωρίς να χάσει τη στήριξη του κόσμου, της ακροαριστερής πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού εταίρου του στην κυβέρνηση. Εκτιμά το άρθρο πως “χάνοντας ένα από τα τρία θα σήμαινε κατάρρευση της κυβέρνησης”.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.