ΣΤΗΜΕΝΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΛΕΦΤΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου των “στημένων” αγώνων του 2011 σημειώθηκαν καθώς ο αντιεισαγγελέας εφετών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/4) την πρότασή του αναφορικά με τους ανθρώπους που έκρινε ότι πρέπει να πάνε σε δίκη ως κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση.

Η πρόταση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο είναι τριμελές και θα αποφασίσει ποιοι εκ των όσων περιλαμβάνονται σε αυτήν θα πάρουν απαλλακτικό βούλευμα ή τελικώς θα οδηγηθούν σε δίκη.

Στην πρόταση ο αριθμός των κατηγορούμενων φέρεται να φτάνει τους 180, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως η δίκη για τα “στημένα” του 2011 θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί πριν από αυτήν που θα ακολουθήσει για την “εγκληματική οργάνωση” στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήδη για τα στημένα του 2011 είχαν οδηγηθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και δικαστεί οι 11 πρώτοι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι έξι είχαν κριθεί αθώοι.

Οι πέντε που καταδικάστηκαν ήταν οι Μ. Ψωμιάδης, Κ. Ριαβόγλου, Θ. Μητρόπουλος, Π. Αμανατίδης, Δ. Κωτούλας και οι έξι που αθωώθηκαν οι Στ. Ψωμιάδης, Γ. Παπακώστας, Γ. Χριστοβασίλης, Β. Αγγελής, Δ. Δημητρίου, Γ. Χαβενετίδης.

Επίσης έξι παιχνίδια της Football League κρίθηκε ότι είχαν πράγματι χειραγωγηθεί. Για την υπόθεση είχαν προφυλακιστεί κι έμειναν αργότερα ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου οι Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.