Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Bάψτε τα Αυγά σας με 3 Διαφορετικούς Τρόπους!

6 Απριλίου, 2015 by Σταματίνα

thehomeissue_avga-620x354 Αν θέλετε να βάψετε με έναν διαφορετικό τρόπο τα αυγά σας φέτος το πάσχα, σας έχουμε 3 διαφορετικές ιδέες που θα σας ενθουσιάσουν καθώς και μια όμορφη ιδέα για το πώς να τα διακοσμήσετε στο πασχαλινό σας τραπέζι.Αυγά αφηρημένης τέχνης Για να δημιουργήσετε τη βάση προσθέστε 2 σταγόνες πράσινης μπογιάς για ζαχαροπλαστική σε μπλε μπογιά και έπειτα βάψτε τα αυγά σας όπως το κάνετε συνήθως. Μόλις στεγνώσουν ρίξτε σε ένα μπολάκι καφέ μελάνι (μπορείτε να βρείτε σε craft stores) και βουτήξτε μέσα ένα μικρό πινελάκι. Πιτσιλίστε πάνω στα αυγά, αφήστε τα να στεγνώσουν και είναι έτοιμα.

Αυγά με glitter Αν θέλετε κάτι πιο glam για τα αυγά σας μπορείτε να προσθέσετε glitter και βούλες στα αυγά σας κάνοντάς τα πουά. Για να βάλετε glitter στα αυγά σας θα χρειαστείτε λευκή κόλα, γκλίτερ, οδοντογλυφίδες και ένα μικρό μπολ. Αφού πλύνετε και στεγνώσετε τα αυγά σας, βάλτε την λευκή κόλλα μέσα στο μπολ και βουτήξτε τα μέσα. Πασπαλίστε με glitter έτσι ώστε να κολλήσει πάνω στα αυγά. Αν θέλετε απλά να κάνετε βούλες βάλτε κόλα σε κάποια σημεία του αυγού και με την οδοντογλυφίδα κάντε το πουά. Για να κάνετε τέλος μια λωρίδα με glitter το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε σελοτέιπ κάτω και πάνω από το σημείο του αυγού που θα κάνετε τη γραμμή, κολλήστε glitter στη λωρίδα που δεν έχει σελοτέιπ και αφήστε το να στεγνώσει.

Φυσικά βαμμένα αυγά Χρησιμοποιήστε καθημερινά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας (όπως είναι το κόκκινο κρεμμύδι και τα μούρα) για να βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο και να τα φάτε άφοβα. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε μοβ λάχανο, κόκκινο κρεμμύδι, 2 κ.σ. πάπρικα, 2 κ.σ. κουρκουμά και μούρα. Βάλτε το καθένα από τα παραπάνω συστατικά μόνο του σε ένα κατσαρολάκι με νερό μαζί με 1 κ.γ. αλάτι και βράστε τα για 10-15 λεπτά. Στραγγίστε τα μετά και βάλτε το χρωματισμένο νερό σε ένα μπολάκι. Προσθέστε στο καθένα 1 κ.σ. λευκό ξίδι. Αφήστε τα κρυώσουν και μετά αφού βράσετε τα αυγά σας βουτήξτε τα μέσα στο μείγμα (άλλα στου κρεμμυδιού, άλλα στου λάχανου, άλλα στου κουρκουμά κ.λ.π.).

Παραδοσιακό πασχαλινό δεντράκι Σε χώρες όπως είναι η Αυστρία, η Γερμανία και η Ουκρανία συνηθίζουν να κρεμάνε τα πασχαλινά αυγά από κλαδιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάψετε τα αυγά σας όπως θέλετε, να πάρετε μερικά κλαδιά, να τα βάλετε σε ένα βάζο και να κρεμάσετε πάνω τους τα αυγά. Για να κρεμάσετε τα αυγά από τα κλαδιά θα πρέπει να πάρετε κορδέλες να δέσετε μεταξύ τους τις άκρες έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια στρογγυλή κορδέλα και να κολήσετε την κορδέλα με κόλλα στο αυγό. Κρεμάστε κάθε κορδέλα με ένα αυγό από κάθε κλαδί.

thehomeissue_avga02 thehomeissue_avga03 thehomeissue_avga04

spirossoulis

This entry was posted on Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2015 at 20:47 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply