Μπομπ ΜπερνςΕνα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, ο ντράμερ Ρόμπερτ -Μπομπ- Μπερνς έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Παρασκευής στο Κάρτερσβιλ της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ. Ήταν 64 ετών.

Ο Μπερνς συμμετείχε στους δύο πρώτους δίσκους των Lynyrd Skynyrd το 1973 και το 1974.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τζόρτζια δήλωσε ότι ο Μπερνς οδηγούσε προς μία δεξιά στροφή όταν το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε δέντρο με τη μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου.

Ο Μπερνς βρισκόταν μόνος του στο αυτοκίνητο και την ώρα της πρόσκρουσης δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Μπομπ Μπερνς εμφανίστηκε μαζί με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Ρόνι βαν Ζαντ, τον μπασίστα Λάρι Τζάνστρομ και τους κιθαρίστες Γκάρι Ρόσινγκτον και Άλεν Κόλινς στα Noble Five και One Percent, προτού η μπάντα ονομαστεί Lynyrd Skynyrd.

Ο Μπερνς έφυγε από το συγκρότημα πριν το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο «Nuthin Fancy» το 1975, καθώς είχε εξαντληθεί από τις περιοδείες.

Φαίνεται ωστόσο ότι κάποια κατάρα κυνηγά τους Lynyrd Skynyrd, καθώς το 1977, τρία μέλη του σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα, γεγονός που οδήγησε στη διάλυσή τους

Το 1987, τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος επανενώθηκαν με τον Τζόνι Βαν Ζαντ στο μικρόφωνο, μικρό αδελφό του ιδρυτικού μέλους και θύματος, Ρόνι Βαν Ζαντ, ενώ μέχρι και σήμερα το συγκρότημα συνεχίζει να ηχογραφεί και να κάνει περιοδείες.

«Σήμερα δεν ξέρω τι να πω, αλλά θυμάμαι τον Μπομπ σαν ένα αστείο τύπο. Η καρδιά μου είναι στην οικογένειά του, είναι μία δύσκολη στιγμή. Ήταν σπουδαίος ντράμερ», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Γκάρι Ρόσινγκτον.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.