vouli708oval Νέες διοικήσεις σε μια σειρά ΔΕΚΟ ενέκρινε η Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. 

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν λευκό στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, για τους προτεινόμενους από την κυβέρνηση νέους επικεφαλής των Ταμείων και ευχήθηκαν καλή θητεία στο έργο τους.

Ωστόσο το ΚΚΕ, διά του Χρ. Κατσώτη, δήλωσε πως καταψηφίζει, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική που «χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα για την αποπληρωμή χρεών, και οι άνεργοι να είναι χωρίς επίδομα ανεργίας».

Οι νέοι επικεφαλής των Ταμείων είναι:

  • Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.): Αθανάσιος Καποτάς
  • Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) Στυλιανός Πλιάκης
  • Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) Αναστάσιος Πετρόπουλος
  • Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.) Ανδρέας Κομματάς

Στρατούλης: Μεγάλη ανταπόκριση στη ρύθμιση οφειλών στα ταμεία

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο αρμόδιος υπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση, Δημήτρης Στρατούλης, ανέφερε πως παρατηρείται μεγάλη ανταπόκριση στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. «Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν έσοδα και κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι να επανεκκινήσει η οικονομία» ανέφερε ο υπουργός.

Ο Δ. Στρατούλης επαναβεβαίωσε τη διάθεση της κυβέρνησης για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Σε ό,τι αφορά τις ενοποιήσεις ταμείων, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ, υπό την προϋπόθεση να προηγηθούν αναλογιστικές μελέτες που θα καταδείξουν την ωφέλεια από κάθε μία ενοποίηση, να έχει προηγηθεί διάλογος με τους φορείς των εργαζομένων και να μην υπάρξει συμπίεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των συντάξεων προς τα κάτω. «Απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να επανέλθει και το 3% επί των δημοσίων συμβάσεων για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων» δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.