Καταγραφή Στα άκρα φτάνει η κόντρα κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «διγλωσσία» και αφερεγγυότητα.

Τα χαρακτηριστικά αυτά αποδεικνύονται, σύμφωνα με κείμενο της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, από τα πέντε «ψέματα» σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, το περιεχόμενο της λίστας μεταρρυθμίσεων αλλά και τις αποδοχές των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ψέμα 1ο:

«Πετύχαμε μέσα από τη διαπραγμάτευση τη μείωση του ύψους του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος»

*Υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, 20 Φεβρουαρίου 2015, Βρυξέλλες:«Η συμφωνία αυτή είναι ένα μικρό βήμα προς αλλαγή κατεύθυνσης. Ανατρέψαμε τη δέσμευση για αποπνικτικό πρωτογενές πλεόνασμα 3%».

*Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, 31 Μαρτίου 2015, Βουλή: «Η χώρα δεν ανέλαβε καμία διεθνή δέσμευση και καμία νέα υποχρέωση έναντι των δανειστών της. Με τη συμφωνία της 20ης του Φλεβάρη, οι δανειστές αποδέχτηκαν τη μείωση του στόχου, για πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015».

Αλήθεια:

Όπως αποκαλύφθηκε από τους Financial Times (1/4/2015), η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τη λίστα που απέστειλε στους «θεσμούς», δεσμεύεται να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,1% του ΑΕΠ φέτος, ενδεχομένως και 3,9% του ΑΕΠ. Όσα σχετικά έλεγαν σαν δήθεν επιτεύγματα της διαπραγμάτευσης αποδεικνύονται ψευδή!

Ψέμα 2ο:

«Παραλάβαμε τη χώρα πεσμένη βαθιά μέσα στο γκρεμό»
*Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, 31 Μαρτίου 2015, Βουλή: «Παραλάβαμε μια χώρα, όχι στο χείλος του γκρεμού, αλλά πεσμένη βαθιά μέσα στο γκρεμό».

Αλήθεια:

Με non papers που έδινε στη δημοσιότητα (18/2/2015) ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεδριάσεις του Eurogroup, παραδέχονταν ότι παρέλαβε τη χώρα με πλεονάσματα και υποστήριζε ότι αυτά τα πλεονάσματα είναι η αφετηρία στην οποία στέκεται η κυβέρνησή του. Όσα έλεγαν σχετικά αποδεικνύονται ψευδή!

Ψέμα 3ο:

«Δεν θα δεχθούμε νέα υφεσιακά μέτρα»

*Σε όλες τις δηλώσεις τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Βαρουφάκης έλεγαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν νέα υφεσιακά μέτρα.

Αλήθεια:

Στη λίστα που απέστειλαν προς τους «θεσμούς», αποκαλύπτεται ότι συμπεριλαμβάνονται υφεσιακά μέτρα, όπως η αύξηση των συντελεστών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και η κατάργηση φορολογικών απαλλαγών και εκπτώσεων. Και αυτό προφανώς είναι μόνο η αρχή, καθώς δεν κατέληξαν ακόμη σε συμφωνία. Όσα έλεγαν σχετικά αποδεικνύονται ψευδή!

Ψέμα 4ο :

«Θα ακυρώσουμε την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ»

* Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, 28 Μαρτίου 2015, ΑΠΕ: «Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ΟΛΠ +0,37% ήταν σαφής».

Αλήθεια:

Σύμφωνα με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, «η διαχείριση των ιδιωτικοποιήσεων έχει ανανεωθεί, ενώ η διαδικασία διαγωνισμών, η οποία διεκόπη από τις εκλογές, έχει ξανά ξεκινήσει όπως, π.χ. στην περίπτωση του ΟΛΠ». Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται ότι: «Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει δεσμευτεί να συμμορφωθεί με τα ακόλουθα κριτήρια:

Όλες οι υπάρχουσες συμβάσεις θα τιμηθούν.

Όλες οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει θα συνεχιστούν».

Η κυβέρνηση, μάλιστα, θέτει ως στόχο ότι «τα συνολικά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις για το 2015 αναμένονται στο 1,5 δις». Ο ΟΛΠ ΟΛΠ +0,37% μπήκε τελικά στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων. Όσα έλεγαν σχετικά αποδεικνύονται ψευδή!

Ψέμα 5ο:

«Θα αυξήσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας»

* Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, 13 Μαρτίου 2015, Βουλή:

«Ήδη με εντολή μου έχει συσταθεί, με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΘΑ που είναι η ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, επιτροπή η οποία εξετάζει την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΤΕ αναφορικά με το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στόχος μας είναι να δοθεί καταρχήν η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις και εν συνεχεία να ακολουθήσει η καταβολή των οφειλομένων, με τρόπο που θα καθορισθεί».

Αλήθεια:

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2/17317/ΔΕΠ/12-3-2015 έγγραφό της, η Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, απευθυνόμενη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

«Είναι προφανές ότι τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο το δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας, τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Προϋπολογισμού του 2014 και του 2015, όσο και των στόχων του ΜΠΔΣ για τα επόμενα οικονομικά έτη 2016 – 2018». Όλα όσα έλεγε σχετικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, αποδεικνύονται ψευδή.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.