Θα αντικαθιστούσατε την αντιρυτιδική σας με αυτή τη σοκολάτα;

σοκολάτα

Επιστήμονες του Cambridge μας έδωσαν ακόμη μία δικαιολογία για να τρώμε σοκολάτα δίχως τύψεις. Πώς; Ανακαλύπτοντας ένα νέο είδοςσοκολάτας που υπόσχεται να καλύψει τα σημάδια της γήρανσης μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Ζυγίζοντας 7,5 γραμμάρια και αποτελούμενη στο 70% από μαύρη σοκολάτα, η λεγόμενη Esthechoc έχει τα ίδια αντιοξειδωτικά με εκείνα που κρατούν τα φλαμίνγκο ροζ και τα χρυσόψαρα χρυσά. Και εμάς νεότερες.

sokolata

 

 

 

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες, έβαλαν άτομα ηλικίας 50 με 60 ετών να καταναλώνουν μία μπάρα Esthechoc την ημέρα, για τέσσερις εβδομάδες. Μετά το πέρας αυτής, οι συμμετέχοντες εμφάνιζαν λιγότερες μολύνσεις και πολύ μεγαλύτερη ροή αίματος στο δέρμα – λιγότερες ρυτίδες δηλαδή. Οι ερευνητές επισήμαναν πως το δέρμα τους έμοιαζε με εκείνο των κατά  20 με 30 χρόνια νεότερών τους.
Η μαγική σοκολάτα όπως πολλοί έχουν προλάβει να την ονομάσουν θα βγει οσονούπω στο Βρετανικό εμπόριο, παρόλο που, αρκετοί ακαδημαϊκοί θεωρούν πως απαιτούνται περισσότερες δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η αντιγηραντική ισχύς της.

 

marieclaire

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.